לביבות הדג האלו הן פינוק אמיתי שמגיע אלינו משילוב מנצח בין המטבח האלג'יראי לזה הצרפתי. מכינים אותן מדג קוד בפירורי לחם, מטגנים אותן בשמן ובחמאה, ומתענגים מכל ביס וביס מן המנה המושלמת הזו.
רכיבים ללביבות דג אלג'יראיות:
אופן הכנת הלביבות דג אלג'יראיות:
-
הכניסו לקערה את הבצל והמלח והשרו אותם יחדיו למשך 30 דקות.
-
השרו את פירורי הלחם בחלב למשך 10 דקות, ואז סחטו את הפירורים כדי שלהוציא מהם את רוב החלב.
-
טרפו את הביצים והוסיפו אותן לתערובת פירורי הלחם.
-
קצצו את הדגים והבצל דק-דק יחדיו (ניתן להשתמש במעבד מזון לשם כך).
-
תבלו את תערובת הדג והבצל עם קינמון, ציפורן ופלפל שחור.
-
הכניסו את התערובת למקרר למשך חצי שעה.
-
צרו קציצות מן התערובת וקמחו אותן מעט.
-
טגנו את הלביבות קלות בשמן ובחמאה עד שהן מזהיבות-משחימות.
-
הגישו לצד מטבל עגבניות או סלט ירוק קצוץ.