כולנו מחכים לחנוכה ולמאכלים הנפלאים (והמשמינים) שבאים איתו, כשיש כמה שאף אחד לא יפסח עליהם, ביניהם הסופגנייה, וכמובן גם הלביבה. אך במקום להכין את אותו מתכון ישן נושן ללביבות ירק פשוטות, למה שלא תנסו את המתכון הזה, בו תמצאו תוספת מפתיעה שהופכת את כל המנה על פיה ומספקת לה טעם הדרי נפלא – כזה שמתאים מאוד לעונה זו של השנה.
אופן הכנת לביבות לימוניות:
-
גרדו את תפוחי האדמה והבצל על החורים הגדולים שבפומפייה לתוך קערה גדולה.
-
לחצו על הירקות שגירדתם עם מגבת כדי לסחוט מהם נוזלים, והעבירו את הנוזלים לקערה בינונית.
-
הוסיפו לקערה הגדולה חלמון ביצה, שום, גבינת פרמזן וגרידת לימון, וערבבו היטב. הוסיפו מלח לפי הטעם.
-
קפלו בעדינות לתוך התערובת קמח האורז והוסיפו את הנוזלים ששמרתם בקערה הבינונית אם צריך, עד שהתערובת יחסית משוחררת אך יציבה.
-
קחו ⅓ כוס מהתערובת שיצרתם וצרו ממנה כדור גס בידיים כדי להיפטר מנוזלים עודפים. לחצו את הכדור על משטח עבודה כדי ליצור עיגול שטוח בגודל 8-9 ס"מ. עשו זאת עם שאר התערובת.
-
חממו ¼ כוס שמן במחבת נונסטיק על אש בינונית.
-
טגנו כל לביבה עד שהיא מזהיבה ונהיית פריכה משני הצדדים – בערך 4 דקות לכל צד. הוסיפו מדי פעם כף או שתיים של שמן במידת הצורך. לאחר מכן הניחו כל לביבה על מגבת נייר לספיגת השמן.
-
הכניסו את גבינת הריקוטה למעבד מזון והפעילו אותו עד שהגבינה נהיית חלקה ורכה לחלוטין – הגישו לצד הלביבות.