header

מתכון ללביבות ריקוטה עם ירק ונענע

כשמכינים לביבות - אם זה במהלך חג החנוכה ואם בכל יום אחר - ממלא את הבית ניחוח מעורר תאבון שאי אפשר להתעלם ממנו, ואם אתם רוצים ליהנות מכך וגם לפנק את הפה שלכם במנה מיוחדת ועשירה, כדאי שתנסו את המתכון הבא. מדובר בלביבות ריקוטה ונענע נהדרות שאפשר להרכיב בתוך פחות מחצי שעה, ולהגיש לצד אפונה מתוקה וסלט עלים פשוט עם רוטב מרענן. זה נשמע פשוט, ואכן לא מדובר במנה שמסובך להכין, אך הטעם העשיר וחגיגת המרקמים שהיא מספקת יגרמו לכם להרגיש כאילו אתם במסעדת גורמה! 

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון ללביבות ריקוטה עם ירק ונענע מקור תמונה: delicious.com
רכיבים למתכון לקציצות ירק, ריקוטה ונענע:
נענע מיובשת - ½ כפית
עלי נענע טריים - ¼ כוס ועוד קצת לקישוט (קצוצים)
שן שום - 1 (כתושה)
ביצה - 1 (טרופה קלות)
קמח חיטה מלאה - 50 גרם (כשליש כוס)
שמן זית - ½ כוס
אפונה מתוקה - 2 כוסות (לאחר הרתחה קצרה ושטיפה אם היא טרייה)
אבוקדו - 1 (לקישוט, לא חובה)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת המתכון לקציצות ירק, ריקוטה ונענע:
  1. ערבבו קלות בקערה גדולה את הריקוטה, הנענע הטרייה והיבשה, התרד, השום, הביצה והקמח. לאחר מכן הוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם, וערבבו עד לקבלת בלילה אחידה.
  2. חממו בערך שליש כוס שמן במחבת עם דפנות גבוהות על להבה בעוצמה בינונית. לאחר מכן צרו לביבות משוטחות קלות בתוך השמן באמצעות כ-2 כפות של תערובת הריקוטה לכל לביבה.
  3. טגנו את הלביבות במקבצים לפי גודל המחבת שלכם, כל לביבה יש לטגן למשך 5-6 דקות ולהפוך באמצע, עד שכל צד הופך לזהוב ופריך קלות. בסיום הטיגון העבירו כל לביבה לצלחת מכוסה בנייר סופג.
  4. ערבבו בקערה קטנה חרדל, חומץ ואת שמן הזית שנותר בכוס יחד עם מעט מלח ופלפל.
  5. סדרו את קציצות הירק על כלי הגשה, פזרו מעליהן או לצידן את האפונה המתוקה, עלי גרגר הנחלים וגם אבוקדו אם תרצו.
  6. קשטו את המנה במעט נענע קצוצה והגישו ביחד עם קערת הרוטב הקטנה. בתאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.