ניתן לחלק את עולם הבישול לשני סוגי אנשים, חובבי המרקים שמוכנים להכניס כמעט כל רכיב אפשרי לסיר יחד עם מעט ציר או נוזל, ואחרים שמעדיפים להתמקד בהכנת מנות מסוגים אחרים. במשך זמן רב אני הייתי חלק מהקבוצה השנייה, אבל אז מצאתי את המתכון הזה והבנתי כמה זה פשוט להכין מרק ירוק טעים ובריא. עד היום זוהי מנה שאני נהנה להכין כשיש לי קצת זמן פנוי, ואפילו גיליתי שהיא דרך נהדרת לגרום לילדים לאכול אפונה ותרד!
רכיבים למתכון למרק ירקות ירוק:
אופן הכנת המתכון למרק ירקות ירוק:
-
הכניסו לסיר את הבצל הירוק, תפוח האדמה, השום וציר הירקות, והביאו לרתיחה על אש גבוהה.
-
לאחר הרתיחה, הנמיכו את האש והמשיכו לבשל את התערובת על סף רתיחה בזמן שהסיר מכוסה למשך כ-15 דקות או עד שתפוחי האדמה רכים.
-
בשלב הזה יש להוסיף את האפונה לסיר ולהמשיך לבשל עד שהמרק מגיע לסף רתיחה. כשהמרק רותח ניתן להוציא כ-4 כפות אפונה ולשים בצד כקישוט למרק המוכן, אך זה לא חובה.
-
הסיפו לסיר את התרד והיוגורט, ערבבו והמשיכו לבשל למשך 3-4 דקות.
-
כעת יש לכבות את האש ולהעביר את התערובת לקערת מיקסר או להשתמש במיקסר ידני. השתמשו במיקסר כדי ליצור מרקם חלק ואחיד ככל האפשר.
-
טעמו את המרק והוסיפו מלח ופלפל שחור לפי הצורך, העבירו לקערות הגשה עם מעט אפונה שאולי שמתם בצד ועשבי תיבול אהובים כמו בזיליקום או נענע. שיהיה בתיאבון!