רבים מאיתנו אוכלים עוף ובשר על שיפוד וגם חטיפים שונים על מקל, כמו מרשמלו וסוכריות, אך האם חשבתם להכין תפוחי אדמה בצורה דומה? זה הבסיס של המנה הזאת שלא רק קוסמת לעין, היא גם בעלת טעם נהדר שיגרום לכל אחד להתייחס אחרת לגמרי לתפוחי אדמה! זו מנה נפלאה שתוכלו להכין מסביב למדורה עם משפחה או חברים, או פשוט סתם ככה בבית כדי לעשות משהו מיוחד לכם ולילדים. אז נסו את המנה המגניבה הזו, שכנראה תגרום לכם לוותר על צ'יפס, פירה ומנות אחרות של תפוחי אדמה...
רכיבים למתכון לתפוח אדמה מתובל על מקל:
אופן הכנת המתכון לתפוח אדמה מתובל על מקל:
-
חממו תנור אפייה לחום של 180 מעלות.
-
ערבבו בקערה את הפרמז'ן, פירורי הלחם, הפפריקה והפלפל, והניחו בצד.
-
נעצו שיפוד במרכז תפוח האדמה כפי שמוצג בסרטון.
-
חתכו את תפוח האדמה בעודו על השיפוד בצורה ספירלית, הקפידו לחתוך עד לעובי השיפוד עצמו.
-
הפרידו בין פרוסות תפוחי האדמה, כך שתהיה לכם ספירלת תפוח אדמה על השיפוד.
-
הברישו שמן זית על תפוח האדמה. כדי לא ללכלך את המשטח שעליו אתם עובדים, מומלץ לשפוך שמן לקערה, ולמרוח את תפוח האדמה מעליה – כך טיפות השמן יטפטפו הישר לתוכה.
-
פזרו על כל תפוח האדמה את תערובת הפרמז'ן, כשמומלץ לעשות זאת מעל הקערה שבה היא נמצאת. נערו בעדינות שאריות של התערובת, כדי שתפוח האדמה לא יהיה מתובל מדי.
-
הניחו נייר אפייה מעל תבנית אפייה, ומקמו מעליו את תפוח האדמה המוכן. הכינו 5 תפוחי אדמה נוספים, והניחו גם אותם בתבנית.
-
הכניסו את התבנית לתנור המחומם ל-25 דקות או עד שהצד העליון של תפוחי האדמה משחים.
-
הוציאו את התבנית, הפכו את תפוחי האדמה והחזירו אותם לתנור ל-15 דקות נוספות, או עד שהצד העליון שלהם משחים.
-
העבירו את תפוחי האדמה המוכנים לצלחות, פזרו מעליהם מעט מלח גס ופטרוזיליה לקישוט והגישו לשולחן.