מחפשים מנת תפוחי אדמה אפויים עם רוטב עשיר ומפתיע? מצאנו עבורכם מתכון שהוא בדיוק כזה, שיהפוך את התוספת הטעימה הזו לכוכבת של כל ארוחה שתעשו. שימו לב שהיא כוללת חומץ או יין כתחליף, מה שהופך אותה לתוספת מרעננת למבוגרים בלבד. אתם מוזמנים לנסות להכין אותה – היא דורשת יחסית מעט עבודה וברגע שתכניסו אותה לתנור, יתפנה לכם זמן לעצמכם...
רכיבים לתפוחי אדמה אפויים עם רוטב:
אופן הכנת התפוחי אדמה אפויים עם רוטב:
-
הכניסו את תפוחי האדמה לסיר גדול, כסו אותם במים עד כ-5 ס"מ מעליהם והביאו את תכולת הסיר לכדי רתיחה.
-
הוסיפו כפית מלח, הורידו את עוצמת הלהבה ובשלו על סף רתיחה למשך 18-22 דקות. כשתפוחי האדמה יהיו מוכנים – סננו אותם החוצה.
-
בינתיים, חממו את התנור על 230 מעלות.
-
רפדו תבנית אפייה עם נייר מתאים ושמנו אותו. הניחו על גביו את תפוחי האדמה ומעכו כל אחד מהם עם חלק תחתון של כוס. שימו לב שהם לא צריכים להפוך לפירה.
-
הברישו את חלקם התחתון של תפוחי האדמה עם 1 כף שמן, הכניסו את התבנית למדף האמצעי של התנור ואפו אותם למשך 25 דקות.
-
הוציאו את תפוחי האדמה מהתנור, הברישו אותם שוב עם 1 כף שמן ופזרו מעליהם ¼ כפית מלח, ואז החזירו את התבנית לתנור – הפעם למדף העליון. המשיכו לאפות את תפוחי האדמה עד לקבלת גוון מוזהב ומרקם פריך, למשך 4-7 דקות.
-
בזמן שתפוחי האדמה בתנור, ערבבו בקערה את החומץ, הצלפים, הרוטב, שן השום ו- ½ כפית המלח שנותרה.
-
פזרו מעל לרוטב שקיבלתם את הפטרוזיליה הקצוצה.
-
כשתפוחי האדמה יהיה מוכנים, שפכו מעליהם את הרוטב והגישו לשולחן.