סנגריה, הוא קוקטייל פירות ויין מפנק ואלגנטי, כזה שכיף להכין, כיף להגיש וכיף לשתות. הוא שואב את שמו מן המילה הספרדית Sangre שפירושה דם / מדמם וזאת בגלל הצבע האדום כדם של המשקה. בגירסה המסורתית נהוג להגיש את הקוקטייל קר, אך לדעתנו, הגרסה המחוממת שלו טעימה עוד יותר.
אופן הכנת הסנגריה:
-
חממו את כל החומרים בסיר גדול על אש נמוכה עד בינונית.
-
ערבבו מפעם לפעם, עד שהסוכר ימס. לא להביא לרתיחה!
-
כאשר הנוזל מתחמם (אך לא רותח), הסירו מהאש.
-
הניחו למשקה להתקרר כ-5 דקות בתוך הסיר.
-
מיזגו לתוך כוסות או העבירו לקנקן.
טיפ השף:
אופציה להגשה:
* ניתן להשתמש במצקת או מסננת כדי לשלוט בכמות הפירות שרוצים לצקת אל המשקה.
* ניתן להשתמש בחלק מהפירות כדי לקשט את הכוסות.
* ניתן להכין את הקוקטייל ללא אלכוהול, כלומר, להוריד את היין האדום מהמתכון.