הבלינ'צס, או בשמו המסורתי – הבליני – הוא סוג של פנקייק דק ועדין מהמטבח הרוסי. הוא עשוי מבצק דק המכיל בדרך כלל קמח, חמאה, חלב וביצים. את המתכון המסורתי נהוג להכין עם תערובת שמרים מדוללת במים, ואופן ההכנה דומה מאוד להכנת פנקייק, כשההבדל הוא שמתקבל מעין עלה דק ועדין לעומת הפנקייק העבה והבשרני. את הפנקייק נהוג לאכול כמו שהוא, לעומת הבלינצ'ס שמוגש מקופל עם מלית בתוכו. המלית יכולה להיות חלבית, בשרית, מתוקה, חריפה או מלוחה, לבחירתכם.
המתכון הבא חלבי, אך אפשר להפוך אותו בקלות לפרווה אם נמיר כמה מרכיבים כמו החמאה והחלב. בפחות מ-30 דקות יתקבלו בלינצ'סים טעימים, שיכולים להיות קינוח, מנת פתיחה או ארוחה בפני עצמה. אפשר לאכול אותם בארוחת הבוקר או הערב, עם גבינות או שילובים מתוקים כמו תפוחים וקינמון, סלמון מעושן ושמנת חמוצה, ואפשר גם בארוחת הצהריים במילוי בשר בבישול ארוך, נקניקים או בשר טחון.
כמה טיפים לפני שנלמד להכין בלינצ'סים:
קמח: פחות מומלץ להשתמש בקמח תופח. עדיף להשתמש בקמח עוגה שיעניק מרקם מיוחד יותר מהקמח הלבן הרגיל.
חלב: אפשר להמיר את החלב במים כדי להפוך את המתכון לפרווה או לנטול לקטוז, וכדי להפוך את הבלינצ'סים לעוד יותר מיוחדים ועשירים בטעמים מדהימים אפשר להחליף את החלב גם בבירה.
חמאה: כמו החלב, גם את החמאה אפשר להחליף במחמאה, וכך להפוך את המתכון לפרווה ונטול לקטוז.
סוכר: הוסיפו או הפחיתו את כמויות הסוכר לפי טעמכם האישי והמילוי. אפשר להמיר את הסוכר בדבש, וכך מתקבל בלינצ'ס שחום ומתוק יותר.
גושים: כדי להגיע למרקם חלק ללא גושים, מומלץ להעביר את הבלילה דרך מסננת, או להכין את הבלילה ולערבל את המרכיבים במעבד מזון.
מחבת: חשוב לחמם את המחבת היטב לפני ההכנה כדי ליצור חום אחיד. רצוי להשתמש במחבת טפלון או כל מחבת נון סטיק (מונעת הדבקה), או במחבת מיוחדת המיועדת להכנת קרפים.
גלגול הבלינצ'ס: בדיוק כמו שמגלגלים עלי גפן - מניחים כפית מהמילוי בחלק האמצעי מעט למטה, מקפלים את החלק התחתון, לאחר מכן את הצדדים ומגלגלים.
חימום הבלינצ'ס: לאחר הוספת המילוי אפשר לחמם ולצלות על גבי מחבת או בתנור. הצליה סוגרת את הבלינ'צס, ומעניקה פריכות מהנה.
הצעת מלית גבינה מסורתית: גבינה לבנה או מסקרפונה, תמצית וניל, וצימוקים – טורפים את כל הרכיבים בקערה, ממלאים, מגלגלים ומטגנים או מכניסים לתנור. מגישים עם מייפל או דבש ופירות יער.
שמירה והקפאה: ניתן לשמור במקרר כ-3 ימים, ולהקפיא במשך כמה חודשים. לאחר ההקפאה יש להפשיר בטמפרטורת החדר ולחמם במחבת.