header

מתכון בסיסי לבלינצ'ס

 

הבלינ'צס, או בשמו המסורתי – הבליני – הוא סוג של פנקייק דק ועדין מהמטבח הרוסי. הוא עשוי מבצק דק המכיל בדרך כלל קמח, חמאה, חלב וביצים. את המתכון המסורתי נהוג להכין עם תערובת שמרים מדוללת במים, ואופן ההכנה דומה מאוד להכנת פנקייק, כשההבדל הוא שמתקבל מעין עלה דק ועדין לעומת הפנקייק העבה והבשרני. את הפנקייק נהוג לאכול כמו שהוא, לעומת הבלינצ'ס שמוגש מקופל עם מלית בתוכו. המלית יכולה להיות חלבית, בשרית, מתוקה, חריפה או מלוחה, לבחירתכם.

המתכון הבא חלבי, אך אפשר להפוך אותו בקלות לפרווה אם נמיר כמה מרכיבים  כמו החמאה והחלב. בפחות מ-30 דקות יתקבלו בלינצ'סים טעימים, שיכולים להיות קינוח, מנת פתיחה או ארוחה בפני עצמה. אפשר לאכול אותם בארוחת הבוקר או הערב, עם גבינות או שילובים מתוקים כמו תפוחים וקינמון, סלמון מעושן ושמנת חמוצה, ואפשר גם בארוחת הצהריים במילוי בשר בבישול ארוך, נקניקים או בשר טחון.

איך מכינים בליני: בלינצ'ס

כמה טיפים לפני שנלמד להכין בלינצ'סים:

קמח: פחות מומלץ להשתמש בקמח תופח. עדיף להשתמש בקמח עוגה שיעניק מרקם מיוחד יותר מהקמח הלבן הרגיל.

חלב: אפשר להמיר את החלב במים כדי להפוך את המתכון לפרווה או לנטול לקטוז, וכדי להפוך את הבלינצ'סים לעוד יותר מיוחדים ועשירים בטעמים מדהימים אפשר להחליף את החלב גם בבירה.

חמאה: כמו החלב, גם את החמאה אפשר להחליף במחמאה, וכך להפוך את המתכון לפרווה ונטול לקטוז.

סוכר: הוסיפו או הפחיתו את כמויות הסוכר לפי טעמכם האישי והמילוי. אפשר להמיר את הסוכר בדבש, וכך מתקבל בלינצ'ס שחום ומתוק יותר.

גושים: כדי להגיע למרקם חלק ללא גושים, מומלץ להעביר את הבלילה דרך מסננת, או להכין את הבלילה ולערבל את המרכיבים במעבד מזון.

מחבת: חשוב לחמם את המחבת היטב לפני ההכנה כדי ליצור חום אחיד. רצוי להשתמש במחבת טפלון או כל מחבת נון סטיק (מונעת הדבקה), או במחבת מיוחדת המיועדת להכנת קרפים.

גלגול הבלינצ'ס: בדיוק כמו שמגלגלים עלי גפן - מניחים כפית מהמילוי בחלק האמצעי מעט למטה, מקפלים את החלק התחתון, לאחר מכן את הצדדים ומגלגלים.

חימום הבלינצ'ס: לאחר הוספת המילוי אפשר לחמם ולצלות על גבי מחבת או בתנור. הצליה סוגרת את הבלינ'צס, ומעניקה פריכות מהנה.

הצעת מלית גבינה מסורתית: גבינה לבנה או מסקרפונה, תמצית וניל, וצימוקים – טורפים את כל הרכיבים בקערה, ממלאים, מגלגלים ומטגנים או מכניסים לתנור. מגישים עם מייפל או דבש ופירות יער.

שמירה והקפאה: ניתן לשמור במקרר כ-3 ימים, ולהקפיא במשך כמה חודשים. לאחר ההקפאה יש להפשיר בטמפרטורת החדר ולחמם במחבת.

זמן הכנה: 30 דקות
כמות יחידות: 12
רמת קושי: קל
מתכון בסיסי לבלינצ'ס
רכיבים לבלינצ'ס:
קמח - ½1 כוסות
חלב - ½1 כוסות
סוכר - 2 כפות
מלח - ½ כפית
חמאה - 25 גרם
אופן הכנת הבלינצ'ס:
  1. בקערה גדולה מערבבים קמח, מלח וסוכר.
  2. טורפים את הביצים בקערית ומוסיפים בהדרגה לתערובת.
  3. מוסיפים את החלב וטורפים עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים.
  4. מחממים מחבת נון סטיק שטוחה על להבה בינונית, ומשמנים אותה עם חמאה מומסת.
  5. יוצקים את הבלילה באמצע התבנית בעזרת מצקת, מטים את המחבת מצד לצד ומכסים את המחבת כולה עם הבלילה בשכבה אחידה ודקה. מטגנים כ-2 דקות.
  6. לאחר שהבלינצ'ס נראה מעט נקבובי עם בועות קטנות והדפנות זהובות, הופכים בעזרת מרית דקה ומטגנים במשך דקה מהצד השני.
  7. מעבירים לצלחת, וממשיכים כך הלאה עד גמר הבלילה.
  8. עורמים את הבלינצ'סים אחד על גבי השני. preperation
  9. ממלאים במלית אהובה, מקפלים, מטגנים שוב או מכניסים לתנור, ומגישים חם או קר. preperation
טיפ השף:
להפיכת המתכון לנטול גלוטן אפשר להמיר את הקמח הלבן בקמח כוסמת.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.