אם אתם מחפשים מנה חלבית וקלילה בסגנון שלא יצא לכם לטעום בשום מסעדה ומקום פרט לצרפת, יש לנו מתכון שאתם בהחלט תרצו לנסות. מנת הפלאמיש היא מאפה שממולא בקרם פרש, גבינה, ביצים וכרישה, ומכינים אותה מבצק בסגנון בריוש, כשהוא נראה קצת כמו שילוב של פיצה וקיש. אם תרצו ללכת עד הסוף עם האווירה הצרפתית, נהוג לאכול את המנה הזו חמה עם יין בורגנדי, כשהיא מתאימה ל-2 סועדים, אולם גם ל-4 אם תגישו אותה כמנה קלילה לצד סלט.
אופן הכנת הפלאמיש:
-
ערבבו יחדיו את הקמח והמלח בקערה גדולה, וקמחו מעט משטח עבודה.
-
בקערה גדולה נפרדת ערבבו את השמרים עם 175 מ״ל מים, והשאירו את הקערה בצד למשך 5 דקות.
-
העבירו את תערובת השמרים לתערובת הקמח וערבבו נמרצות עם כף מתכת.
-
ברגע שהבצק מתחיל להתאחד, לושו אותו על משטח מקומח קלות למשך 5 דקות, עד שהוא נהיה חלק.
-
השאירו את הבצק בקערה משומנת עם 2 כפות שמן זית, כסו אותה עם מגבת לחה והשאירו בצד למשך כשעה, עד שנפח הבצק כמעט יכפיל את עצמו.
-
בזמן שהבצק תופח המיסו חמאה על מחבת ועל אש בינונית, ובשלו את הכרישה עד שהיא מתרככת – כ-8 דקות. אל תתנו לה לשנות את צבעה, וכשהיא מתרככת הסירו אותה מיד מהאש והשאירו בצד לקירור.
-
טרפו את הביצים, קרם הפרש (או השמנת החמוצה), הגבינות המגורדות (לא הפרמז׳ן), עשבי התיבול ואגוז המוסקט, ותבלו בנדיבות במלח ובפלפל. לבסוף הוסיפו לתערובת הזו את הכרישה שהכנתם.
-
חממו תנור ל-220 מעלות וצפו תבנית אפייה בגודל 40x30 בנייר אפייה.
-
קמחו מעט משטח עבודה ורדדו את הבצק כך שיתאים לגודל תבנית האפייה – הוא צריך להיות בעובי של כ-5 מ״מ.
-
הניחו את הבצק בתבנית האפייה, וצרו שפתיים בקצוות שלו על ידי קיפולן פנימה.
-
מרחו בשכבה אחידה את תערובת הכרישה על הבצק, והשאירו מרווח של 1 ס״מ בין התערובת לבין דפנות התבנית, כך שיישאר מעט בצק חשוף. מעל התערובת פזרו גבינת פרמז׳ן.
-
אפו את הפלאמיש למשך 25 דקות, עד שהוא מקבל גוון שחום-זהוב בחלקו העליון והבסיס שלו מקבל מרקם פריך.
-
הוציאו מהתנור, חתכו לריבועים והגישו לצד סלט.