בדרך כלל תפוחי האדמה הם בסיס לתוספת או מנה ראשונה שגרתית עם טעם שלא מפתיע אף אחד, אבל זה לא יהיה המצב אם לארוחה הבאה שלכם תכינו תפוחי אדמה בסגנון יווני עם טעמים נהדרים של לימון ושום. בישול ארוך בתנור מאפשר לכל רכיבי הרוטב להתאחד עם תפוחי האדמה בתנור, אך זמן העבודה בפועל שדרוש מכם הוא למעשה קצר למדי. אז אם אתם רוצים להרשים את כל הסועדים בלי להתאמץ יותר מדי ולהכין מנת תפוחי אדמה פשוטה אך מיוחדת, זה המתכון בשבילכם!
רכיבים לתפוחי אדמה בסגנון יווני:
אופן הכנת תפוחי אדמה בסגנון יווני:
-
חממו מראש תנור ל-200 מעולות ובינתיים קלפו וחיתכו את תפוחי האדמה. לאחר מכן ערבבו בתוך תבנית אפייה בגודל 23*33 עם שוליים גבוהים את שמן הזית, ציר העוף, מיץ הלימון, שום, אורגנו ומלח. ערבבו היטב והעבירו את תפוחי האדמה לתוך התבנית.
-
ערבבו את תפוחי האדמה בתוך התבנית עד לקבלת ציפוי אחיד ואז סדרו אותם בצורה אחידה וישרה. פזרו את החמאה מעל החלקים החשופים של תפוחי האדמה ואל תדאגו לגבי העובדה שתפוחי האדמה לא מכוסים בנוזל לחלוטין.
-
הכניסו את התבנית לתנור ואפו את תפוחי האדמה למשך כ-70 דקות, או עד שהם רכים מאוד. לאורך זמן האפייה ערבבו את תפוחי האדמה 3-4 פעמים כדי לכסות את כל חלקיהם בנוזל הבישול.
-
קרוב לסיום זמן האפייה רוב הנוזל חוץ מהשמן כבר אמור להיעלם, ואם ברצונכם לקבל מנה פריכה, אתם יכולים להפעיל את מצב הגריל של התנור ל-4-5 הדקות האחרונות של הבישול.
-
הוציאו את התבנית מהתנור, ערבבו את תפוחי האדמה פעם אחרונה ותנו למנה להתקרר קלות. ניתן להגיש את המנה בתבנית או בכלי הגשה אחר בליווי נוזלי הבישול ופטרוזילה לקישוט מלמעלה. בתיאבון!