ארנצ'יני הוא מאכל איטלקי המורכב מכדורי אורז ממולאים, מצופים בפירורי לחם ומטוגנים. המנה המקורית בדרך כלל בצורת חרוט המזכיר את הר הגעש אטנה. יש הטוענים כי המאכל הומצא אי שם במאה ה-10, כארוחה שאפשר לאכול בנוחות בזמן הרכיבה במסעות הציד.
למעשה ארנצ'יני הוא צורת הרבים למנה הנפלאה שפירושה באיטלקית "תפוזים קטנים", ולכדור בודד קוראים ארנצ'ינו ולא כפי שכולנו נוהגים. המנה המסורתית מטוגנת בשמן עמוק, אך אפשר לחסוך בקלוריות ולאפות אותה בתנור, והיא דרך מעולה לניצול שאריות ריזוטו. כמובן שאפשר להכין במיוחד עבור המתכון ריזוטו כמו במתכון הבא, ולא לשכוח להניח לו להתקרר היטב לפני הכדרור.
כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים ארנצ'יני:
מוצרלה: את גבינת המוצרלה אפשר להחליף בכל גבינה אהובה וקשה כמו: גבינה צהובה, גרנה פדנו, גאודה, צד'ר, פקורינו או פרמיג'אנו רג'אנו.
פירורי לחם: את פירורי הלחם אפשר להחליף בפנקו, וכדי לקבל מרקם פריך במיוחד ניתן לערבב יחד את שניהם.
להעשרת הטעם: אפשר להוסיף לתערובת האורז עשבי תיבול קצוצים כמו אורגנו, פטרוזיליה קצוצה, עירית, שמיר וכדומה...
במקום גבינה: במקום קוביות גבינה בתוך הכדורים אפשר להכניס פנימה ירקות חתוכים כמו ברוקולי, בטטה, פטריות או זיתים.