header

מתכון לארנצ'יני - כדורי ריזוטו מטוגנים

ארנצ'יני הוא מאכל איטלקי המורכב מכדורי אורז ממולאים, מצופים בפירורי לחם ומטוגנים. המנה המקורית בדרך כלל בצורת חרוט המזכיר את הר הגעש אטנה. יש הטוענים כי המאכל הומצא אי שם במאה ה-10, כארוחה שאפשר לאכול בנוחות בזמן הרכיבה במסעות הציד.

מתכון לארנצ'יני: ארנצינו בצורת חרוט

למעשה ארנצ'יני הוא צורת הרבים למנה הנפלאה שפירושה באיטלקית "תפוזים קטנים", ולכדור בודד קוראים ארנצ'ינו ולא כפי שכולנו נוהגים. המנה המסורתית מטוגנת בשמן עמוק, אך אפשר לחסוך בקלוריות ולאפות אותה בתנור, והיא דרך מעולה לניצול שאריות ריזוטו. כמובן שאפשר להכין במיוחד עבור המתכון ריזוטו כמו במתכון הבא, ולא לשכוח להניח לו להתקרר היטב לפני הכדרור.

מתכון לארנצ'יני: ארנצי'ני

כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים ארנצ'יני:

מוצרלה: את גבינת המוצרלה אפשר להחליף בכל גבינה אהובה וקשה כמו: גבינה צהובה, גרנה פדנו, גאודה, צד'ר, פקורינו או פרמיג'אנו רג'אנו.

פירורי לחם: את פירורי הלחם אפשר להחליף בפנקו, וכדי לקבל מרקם פריך במיוחד ניתן לערבב יחד את שניהם.

להעשרת הטעם: אפשר להוסיף לתערובת האורז עשבי תיבול קצוצים כמו אורגנו, פטרוזיליה קצוצה, עירית, שמיר וכדומה...

במקום גבינה: במקום קוביות גבינה בתוך הכדורים אפשר להכניס פנימה ירקות חתוכים כמו ברוקולי, בטטה, פטריות או זיתים.

זמן הכנה: 40 דקות
כמות יחידות: 15
רמת קושי: קל
מתכון לארנצ'יני - כדורי ריזוטו מטוגנים
רכיבים לארנצ'יני:
אורז ריזוטו - 1 כוס (מבושל)
גבינת מוצרלה - 200 גרם (חתוכה לקוביות)
פירורי לחם - 1 כוס (או פנקו)
מלח - ½ כפית
פלפל שחור - קורט
ביצים - 2 ביצים (טרופות)
שמן צמחי - לפי הצורך (לטיגון)
אופן הכנת הארנצ'יני:
  1. מכינים את הריזוטו ומצננים לגמרי.
  2. מכינים צלחת עמוקה (או קערה) עם פירורי לחם וצלחת עמוקה עם ביצים טרופות.
  3. בעזרת כפית גלידה קורצים עיגולים מהריזוטו, מכניסים פנימה קוביות גבינת מוצרלה, ומגלגלים לכדורים בגודל פינג פונג מהודקים היטב.
  4. טובלים כל כדור בצלחת עם הביצה הטרופה, ולאחר מכן בצלחת עם פירורי הלחם.
  5. מחממים סיר עמוק או מחבת רחבה עם שמן לטיגון עמוק.
  6. מכניסים בזהירות בכל פעם 4-5 כדורים, ומטגנים כ-4 דקות עד קבלת צבע זהוב. אפשר במקום להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, ולאפות כ-15-20 דקות, עד להזהבה.
  7. מעבירים לצלחת הגשה ומגישים חם עם מטבל עגבניות. preperation
טיפ השף:
להעשרת הטעם אפשר להוסיף לריזוטו שום כתוש.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.