מילקשייק הוא משקה קר המבוסס בדרך כלל על חלב או גלידה. המילקשייק הראשון הוזכר בשנת 1885, הוא נחשב אז כמשקה בריא העשוי מביצים עם תוספת אלכוהול, והיה מעין ליקר ביצים בערבוב ידני. בשנת 1900 החלו לשלב בו שוקולד, סירופ וניל או תותים. המילקשייק נהיה אהוב ומפורסם במיוחד מהרגע שהוסיפו לו גם גלידה. לאחר המצאת הבלנדר החשמלי, בשנת 1922 החלו להכין אותו כמשקה המוקצף והאוורירי שכולנו מכירים ואוהבים כיום. הכנת המילקשייק פשוטה, מהירה ומצריכה 3 רכיבים בלבד, גלידה איכותית, חלב, ותמצית וניל.
כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים מילקשייק וניל מרענן:
גלידה: הוציאו כמה דקות לפני ההכנה את הגלידה מהמקרר כדי שיהיה קל יותר לערבב אותה והיא לא תהיה קשה מידי, אך גם לא נמסה. מומלץ לבחור בגלידה איכותית, כי היא זאת שבעיקר משפיעה על הטעם ומשמשת כבסיס למשקה!
תמצית הווניל: מעצימה את הטעם, אפשר להחליף אותה במקל וניל מגורד.
חלב: את החלב אפשר להמיר בכל חלב אחר כמו: חלב קוקוס, שקדים וכדומה...
קרח: לא מומלץ להוסיף קרח, כי המים בקוביות הקרח יפגעו בטעם ויוסיפו נוזלים מיותרים.
קצפת: מומלץ לזלף קצת מעל. למתכון לקצפת היכנסו לכאן> קצפת.
להעשרת הטעם: אפשר להוסיף לתערובת לפני הכנסתה לבלנדר: עוגיות, סירופ שוקולד, פירות, חמאת בוטנים, שוקולד צ'יפס, קוקוס, שוקולד, יין או כל משקה אלכוהולי אחר, טחינה גולמית, תמרים, תרד...