אחד הדגים האהובים עלינו ביותר הוא סלמון, כי אפשר לעשות איתו כל כך הרבה דברים מגוונים, ומבין כולם, אחת המנות האהובות עלינו היא סלמון טוסקני – מנה קרמית פשוטה ומהירה להכנה עם טעם נפלא שהולכת נהדר עם אורז לבן, פסטה או אפילו קינואה. אם חיפשתם מתכון זריז לארוחת ערב מושלמת ובריאה, תמצאו אותו כאן!
אופן הכנת סלמון טוסקני:
-
תבלו את פילה הסלמון משני הצדדים עם המלח, הפלפל ואבקת השום.
-
חממו את שמן הזית במחבת ברזל יצוק או נונסטיק גדולה על אש בינונית, והמיסו בה גם את החמאה.
-
אחרי שהחמאה נמסה שימו במחבת את פילה הסלמון עם צד העור כלפי מעלה, וטגנו למשך 3-5 דקות מכל צד, עד שהוא מבושל. העבירו את הסלמון לצלחת וכסו אותו עם רדיד אלומיניום כדי לשמור עליו חם.
-
באותה מחבת ועל אש בינונית, הוסיפו מעט שמן ואת העגבניות המיובשות, הבצל הירוק והשום הכתוש. טגנו למשך דקה, עד שהשום מתחיל להעלות ניחוח, וערבבו לאורך כל הטיגון.
-
הוסיפו למחבת את השמנת, פזרו מעל פרמז׳ן והגבירו את האש עד לרתיחה. ערבבו באופן מתמיד וטגנו על סף רתיחה למשך דקה נוספת, עד שהרוטב מתעבה מעט.
-
הוסיפו את התרד וערבבו למשך כ-30 שניות, תבלו במלח ופלפל לפי הטעם אם נדרש.
-
הסירו את המחבת מהאש, העבירו אליו שוב את הסלמון וזלפו מעל כל חתיכה כף מהרוטב.
-
ניתן לקשט עם עוד קצת בצל ירוק מעל ולהגיש.