header

מתכון לסלמון בסגנון טוסקני

אחד הדגים האהובים עלינו ביותר הוא סלמון, כי אפשר לעשות איתו כל כך הרבה דברים מגוונים, ומבין כולם, אחת המנות האהובות עלינו היא סלמון טוסקני – מנה קרמית פשוטה ומהירה להכנה עם טעם נפלא שהולכת נהדר עם אורז לבן, פסטה או אפילו קינואה. אם חיפשתם מתכון זריז לארוחת ערב מושלמת ובריאה, תמצאו אותו כאן!

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לסלמון בסגנון טוסקני מקור תמונה: natashaskitchen.com
רכיבים לסלמון טוסקני:
פילה סלמון - 700 גרם (ללא העור וללא העצמות, חתוך ל-4 חתיכות שוות)
מלח - ½ כפית (ועוד קצת לפי הטעם)
פלפל שחור - ½ כפית (ועוד קצת לפי הטעם)
אבקת שום - ½ כפית
שמן זית - 1 כף
עגבניות מיובשות בשמש - ⅓ כוס (מסוננות וקצוצות)
בצל ירוק - 25 גרם (קצוץ - רק החלק הירוק)
שיני שום - 3 (כתושות)
גבינת פרמז׳ן - 25 גרם (מגוררת דק)
אופן הכנת סלמון טוסקני:
  1. תבלו את פילה הסלמון משני הצדדים עם המלח, הפלפל ואבקת השום.
  2. חממו את שמן הזית במחבת ברזל יצוק או נונסטיק גדולה על אש בינונית, והמיסו בה גם את החמאה.
  3. אחרי שהחמאה נמסה שימו במחבת את פילה הסלמון עם צד העור כלפי מעלה, וטגנו למשך 3-5 דקות מכל צד, עד שהוא מבושל. העבירו את הסלמון לצלחת וכסו אותו עם רדיד אלומיניום כדי לשמור עליו חם.
  4. באותה מחבת ועל אש בינונית, הוסיפו מעט שמן ואת העגבניות המיובשות, הבצל הירוק והשום הכתוש. טגנו למשך דקה, עד שהשום מתחיל להעלות ניחוח, וערבבו לאורך כל הטיגון.
  5. הוסיפו למחבת את השמנת, פזרו מעל פרמז׳ן והגבירו את האש עד לרתיחה. ערבבו באופן מתמיד וטגנו על סף רתיחה למשך דקה נוספת, עד שהרוטב מתעבה מעט.
  6. הוסיפו את התרד וערבבו למשך כ-30 שניות, תבלו במלח ופלפל לפי הטעם אם נדרש.
  7. הסירו את המחבת מהאש, העבירו אליו שוב את הסלמון וזלפו מעל כל חתיכה כף מהרוטב.
  8. ניתן לקשט עם עוד קצת בצל ירוק מעל ולהגיש.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.