עוגיות היויו מככבות בשלל מטבחים, אך בעיקר במטבח האלג'יראי במהלך חג הפורים, ואלו בהחלט מסוג העוגיות שלא ניתן להפסיק לאכול ושמשאירות בפה טעם של עוד למשך כל השנה. בנוסף לכל האושר הזה, מתווסף אליהן סירופ מתוק שיהפוך את חוויית הטעימה למענגת עוד יותר.
למתכונים נוספים מהבלוג "הלוחשת לאוכל"
מקור תמונה:
yehudit-aviv
אופן הכנת העוגיות:
-
הכינו את הבצק בעזרת כל הרכיבים כך שיהיה רך מאוד ודביק. הוסיפו קמח אך ורק אם הבצק אינו אחיד ולושו אותו עד שהוא מתאחד - ולא יותר מזה.
-
תנו לבצק לנוח במקרר במשך חצי שעה כדי שיהיה נוח לעבוד איתו. עליו להיות אוורירי בשל אבקת האפייה. שימו לב שבקיץ מומלץ להשאיר את הבצק במקרר אפילו שעה.
-
שמנו מעט את משטח העבודה וחלקו את הבצק ל-30-40 יחידות. עם ידיים משומנות, צרו מעין נחשים וסגרו אותם לצורת בייגלה.
-
השאירו את העוגיות למנוחה למשך 30 דקות.
-
טגנו את העוגיות בשמן עמוק על חום בינוני-נמוך (170 מעלות אם יש לכם מדחום) עד שיזהיבו וטבלו מיד בסירופ הסוכר שבהמשך.
אופן הכנת הסירופ סוכר:
-
קלו כף סוכר בסיר עד שתקבלו קרמל בהיר.
-
הוסיפו לסיר את המים, הסוכר וגרידת התפוז, הרתיחו ובשלו במשך כ-20 דקות, עד לקבלת סירופ סמיך.
-
הוסיפו לסיר את מיץ הלימון וטבלו את העוגיות מיד לאחר שהן יוצאות מהטיגון בעוד שהסירופ רותח ומבעבע קלות על הגז.
-
פזרו מעל העוגיות את פירורי הקוקוס.
מקור תמונה:
yehudit-aviv
טיפ השף:
ניתן לשמור את העוגיות עד יומיים-שלושה מחוץ למקרר בצנצנת סגורה היטב.
מקור: יהודית אביב