המתכון הבא הוא מאכל רחוב פופולארי מאוד באלג'יריה – ואתם יכולים להביא אותו ישירות אל מטבחכם בעזרת המתכון הבא. הגרסה האלג'יראית הפיקנטית לקרפ הצרפתי, שהיא מעין בצק ממולא רוטב עסיסי, אומנם דורשת קצת עבודת הכנה – אך היא שווה את הטעמים הנהדרים שתשיגו בעקבותיה.
מקור תמונה:
saveur
רכיבים למהג'ובה – קרפ אלג'יראי:
אופן הכנת המהג'ובה – קרפ אלג'יראי:
-
הכניסו לתוך מעבד מזון את הבצלים הקצוצים, פלפלי הצ'ילי והגזרים, ועבדו עד לקבלת תערובת קצוצה היטב.
-
בתוך מחבת בקוטר 30 ס"מ חממו את השמן על להבה בינונית-גבוהה. הוסיפו לתוכה את תערובת הירקות הקצוצים ובשלו עד שהם מתקרמלים קלות, כ-3 דקות.
-
הוסיפו למחבת את העגבניות הכתושות, תבלו במלח ופלפל, ובשלו תוך כדי ערבוב עד שהתערובת מסמיכה ומתייבשת קלות – כ-45 דקות. הורידו את המחבת מן האש, הוסיפו פנימה את עלי הכוסברה הקצוצים, ערבבו ותנו להכל להתקרר.
-
בזמן שהתערובת במחבת מתקררת, הכניסו לקערה גדולה 2 כפות מלח, את הסולת ו-2 כפות מים, וערבבו עד להיווצרות בצק.
-
העבירו את הבצק למשטח העבודה ולושו עד שהוא חלק ולא דביק יותר – כ-8 דקות.
-
חלקו את הבצק ל-8 חתיכות שוות, צרו מהן כדורים והניחו אותם על תבנית משומנת קלות. כסו את התבנית באופן רופף בניילון נצמד ותנו לבצק לנוח ל-30 דקות.
-
שמנו קלות את משטח העבודה (מומלץ על השיש), קחו את אחד מכדורי הבצק שבתבנית ושטחו אותו בעזרת כפות ידיכם לכדי דיסקית דקה בעובי ½ ס"מ. משכו את קצוות הבצק וצרו ממנו מלבן בעובי דף נייר, בגודל של 38x30 ס"מ.
-
קחו כ-½ כוס מתערובת הבצל והעגבניות שלכם ומקמו אותה במרכז מלבן הבצק. פזרו אותה על גבי הבצק לכדי מלבן בגודל של 15x10 ס"מ.
-
קפלו את קצוות מלבן הבצק על גבי המילוי, ואז קפלו זה על זה את הקצוות של הצלעות הקצרות ולחצו אותם כדי לאטום את המילוי. חזרו על התהליך עם שאר כדורי הבצק והמילוי.
-
חממו מחבת נון סטיק על להבה בינונית, הכניסו לתוכה מלבן בצק ממולא אחד עם הפנים כלפי מטה. טגנו במשך 12 דקות עד שקצותיו מזהיבים, ובמהלך הטיגון הפכו פעם אחת.
-
המשיכו כך עם כל מלבני הבצק, עד לקבלת ערימת מהג'ובה עסיסית. הגישו ובתיאבון!