אחד מממתקי העדות האהובים ביותר על כל אדם בישראל ומחוצה לה הוא כמובן הבקלאווה הטורקית שמגיעה בשלל צורות, מרקמים וגוונים. המתכון הבא יראה לכם כיצד להכין בקלאווה מתוקה, זהובה ופריכה בעלת מילוי אגוזים עשיר וטבולה בסירופ מתוק מסוכר – רק מלקרוא את המילים האלו כבר מתחשק ללקק את האצבעות!
הלאבז, או כפי שרבים מכירים אותה, "חלווה בוכרית", עשויה מאגוזים ושקדים ומגישים אותה לרוב בפסח, שכן היא כשרה לחג. ליאת מציינת כי המתכון המקורי הוא עם 1 ק"ג סוכר, אך היא הפחיתה את הכמות והתוצאה לא פחות טעימה ומענגת מהמקור עתיר הסוכר.
למתכונים נוספים בדף הפייסבוק של "אוכל בוכרי".
כדי לסיים את הארוחה עם טעם מתוק בפה, הכינו את הסופגניות הרומניות המסורתיות האלה בעזרת מתכון שמשלב רכיבים שאינם נפוצים במנות אחרונות, כמו גבינת קוטג' וקמח סולת. התוצאה שמתקבלת היא קינוח מתוק וטעים בעל מרקם מיוחד במינו.
העוגיות האלה מוכרות כמעט באופן בלעדי לטריפוליטאים בלבד, והמתכון שלו הוא אחד הסודות השמורים ביותר של העדה הזו, אך היום תלמדו כיצד להכין את עוגיות השקדים שיש הטוענים כי הן הטובות ביותר בעולם. אין במתכון טיפה אחת של קמח לבן ונהוג להכין אותו במיוחד לקראת חג הפסח, שכן נעשה בו שימוש דווקא בקמח מצה.
אם אתם אוהבים את הטעם הטבעי והמתוק של מי הוורדים, אתם חייבים לנסות את המתכון הבא לעוגיות פרה הודיות עם הל, פיסטוקים ומי ורדים. הילה אומרת שלטעמה אין טובים יותר מהממתקים ההודיים, וטעימה אחת קטנה מהם יכולה לגרום לה לחייך מאוזן לאוזן – נסו גם אתם ותיווכחו בעצמכם.
כתוב תגובה
תוכן התגובה:
שם מלא: