הלאבז, או כפי שרבים מכירים אותה, "חלווה בוכרית", עשויה מאגוזים ושקדים ומגישים אותה לרוב בפסח, שכן היא כשרה לחג. ליאת מציינת כי המתכון המקורי הוא עם 1 ק"ג סוכר, אך היא הפחיתה את הכמות והתוצאה לא פחות טעימה ומענגת מהמקור עתיר הסוכר.
למתכונים נוספים בדף הפייסבוק של "אוכל בוכרי".
מקור תמונה:
ליאת ציונוב
אופן הכנת חלווה הבוכרית:
-
שימו את הסוכר והמים בסיר והביאו לרתיחה – ערבבו במשך כל הזמן על מנת שלא ייווצר סוכר גבישי בדפנות הסיר.
-
כשהסירופ מתחיל לבעבע במרכז הסיר, קחו כף והוציאו בעזרתה מהסיר מעט מהסירופ. חכו מעט על מנת שהסירופ יתקרר וגעו בו בעזרת האצבע על מנת לבדוק האם הוא סמיך – אם כן, סימן שהוא מוכן.
-
העבירו בעדינות את תערובת האגוזים לסיר וערבבו היטב – השאירו כוס אחת מתערובת האגוזים בצד.
-
מזגו את תכולת הסיר לתבנית מקומחת (עם קמח או קורנפלור) בגודל 30*40 וישרו אותה.
-
פזרו מעל את כוס האגוזים שהשארתם בצד ותנו לתערובת להתקרר.
טיפ השף:
* רצוי לטחון חלק מהאגוזים באופן גס בשביל לשפר את מרקם הממתק.
* מומלץ לשלב לפחות 2 סוגי אגוזים, והעדיפו להשתמש באגוזים שומניים ולא בקשיו למשל.
* חשוב מאוד להקפיד על כך שהסירופ יצא ברמת סמיכות נכונה – יתכן שתצטרכו כמה ניסיונות.
* אפשר לשמור את הממתק בקופסה אטומה במקרר.