מתכון הפנקייק שלפניכם מגיע מהודו, שם הוא נקרא "דוסה" ומהווה מנת בוקר פופולרית בדרום המדינה המבוססת על אורז ועדשים מותססות. בעקבות ההתססה הפנקייק מכיל כמויות גדולות של הויטמינים B ו-C החיוניים לגוף, ומומלץ לבצע אותה מראש כדי להכין את המנה.
אופן הכנת הפנקייק:
-
טחנו את האורז עם מעט ממי ההשרייה עד לקבלת תערובת נוזלית אך סמיכה, דומה לבלילת פנקייק.
-
רוקנו את מי ההשרייה של העדשים, הוסיפו לקערה מים חדשים וטחנו את העדשים לתערובת הדומה לזו של האורז.
-
ערבבו את שתי הבלילות, הוסיפו את המלח וכסו עם בד.
-
התערובת צריכה לעמוד במשך 12-24 שעות, עד שתהפוך לתוססת ובעלת טעם חמצמץ.
-
הבצק מוכן וממנו ניתן לטגן פנקייקים טעימים ומזינים, כופתאות מפתיעות ועוד מגוון מאכלים.
מקור: רחלי סטמקר