header

מתכון לפנקייק הודי לארוחת בוקר - דוסה

מתכון הפנקייק שלפניכם מגיע מהודו, שם הוא נקרא "דוסה" ומהווה מנת בוקר פופולרית בדרום המדינה המבוססת על אורז ועדשים מותססות. בעקבות ההתססה הפנקייק מכיל כמויות גדולות של הויטמינים B ו-C החיוניים לגוף, ומומלץ לבצע אותה מראש כדי להכין את המנה.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לפנקייק הודי לארוחת בוקר - דוסה
רכיבים לפנקייק:
אורז מלא - 2 כוסות (אפשר גם לבן - שהושרה בקערה עם מים כל הלילה)
עדשים שחורות - 1 כוס (קטנות או כל סוג אחר של עדשים שהושרה בקערה עם מים כל הלילה)
זרעי חילבה - ¼ כפית (לא חובה, אך החילבה עוזר לתסיסה ולספיגת הקטניות)
מלח - 1 כפית
אופן הכנת הפנקייק:
  1. טחנו את האורז עם מעט ממי ההשרייה עד לקבלת תערובת נוזלית אך סמיכה, דומה לבלילת פנקייק.
  2. רוקנו את מי ההשרייה של העדשים, הוסיפו לקערה מים חדשים וטחנו את העדשים לתערובת הדומה לזו של האורז.
  3. ערבבו את שתי הבלילות, הוסיפו את המלח וכסו עם בד.
  4. התערובת צריכה לעמוד במשך 12-24 שעות, עד שתהפוך לתוססת ובעלת טעם חמצמץ.
  5. הבצק מוכן וממנו ניתן לטגן פנקייקים טעימים ומזינים, כופתאות מפתיעות ועוד מגוון מאכלים.
מקור: רחלי סטמקר
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.