מרוזיה היא עיסה של צימוקים ואגוזים, וניתן לשים אותה על המופלטה ולהוסיף לה מרקם וטעם נפלאים. העיסה המתוקה הזו היא פשוטה להכנה, ותוכלו לנשנש אותה גם לאחר שחגיגות המימונה יסתיימו.
מקור תמונה:
Tavallai
רכיבים למרוזיה:
מים - ⅓ כוס + כמה כפות נוספות לפי הצורך
אופן הכנת המרוזיה:
-
לתוך סיר בינוני, הכניסו את הצימוקים, הסוכר והמים והניחו אותו על להבה בינונית. בשלו את התערובת במשך 8-10 דקות, עד שהיא תתחיל לבעבע, תוך ערבוב מדי כמה דקות.
-
הוסיפו לסיר את מיץ הלימון ותבלין הציפורן, הנמיכו את הלהבה לנמוכה וערבבו לעתים עד שכל המים יתאדו (הצבע אמור להפוך לגוון עמוק של קרמל).
-
בשלו את התערובת במשך 30-40 דקות, תוך הוספה של כף מים אם המחית תתייבש.
-
הוסיפו לסיר ⅔ מכמות האגוזים הקצוצים וערבבו היטב. הסירו מהלהבה והכניסו לכלי אטום היטב עד השימוש.
-
בערב המימונה, הוציאו את המרוזיה מהכלי וחממו אותה על להבה נמוכה במשך 20 דקות. הניחו על כלי הגשה, עטרו באגוזים שנותרו והגישו.