המאכל הבלגי הבא הוא תבשיל שמקורו בפלנדריה, חלקה הצפוני של בלגיה בו מתגורררים תושביה דוברי ההולנדית. שמה של המנה נובע מהמילה ההולנדית zooein, שפירושה "להרתיח", שכן התבשיל נעשה באמצעות הרתחת מים עם דגים או עוף, לצד ירקות, ביצים ושמנת. המנה שמוצעת במתכון הבא תכלול קרם קוקוס שיחליף את השמנת מבלי לפגום בטעם הייחודי של התבשיל. יש האומרים שמדובר במאכל מסורתי שהיה האהוב ביותר על קרל החמישי, קיסר האימפריה הרומית שנולד בעיר הבלגית גנט, ואין ספק שגם אתם תתאהבו במנה הטעימה והנהדרת שמשפרת בן רגע כל יום אפור וגשום.
בלגיה כאמור ידועה מאוד בזכות הבירה המקומית שלה, ותבשיל הקדרה המסורתי הבא יאפשר לכם לשלב את הבירה גם בבישול. המנה הזו פופולארית מאוד בקרב משפחות בלגיות רבות, בעיקר בעונת החורף, ואין ספק שהיא תהפוך לחביבת המטבח גם אצלכם. התבשיל דומה מעט לתבשילי בקר צרפתיים, אלא שאת הבישול ביין אדום מחליף הבישול בבירה, מה שמעניק לבשר הבקר טעם חמוץ-מתוק ייחודי. רצוי להשתמש בבירה פלמית, אולם תוכלו להשתמש בכל בירה לבנה בסגנון בלגי. לאחר התיבול בטימין ועלי דפנה, נוהגים להגיש את הבשר בליווי צ'יפס או לחם.
הסטומפ הוא שמה של הגרסה הבלגית לפירה, שהיא פופולארית מאוד במטבח המקומי ומורכבת מתפוחי אדמה, ירקות שורש, בצלים ועשבי תיבול. יש המוסיפים לפירה גם חלמון ביצה, ונוהגים לאכול אותו לצד מנה עיקרית כתחליף לצ'יפס השמנוני והלא בריא, כך שאם אתם מעוניינים לערוך ארוחה כמיטב המסורת, ובמקביל גם ליהנות מחלופות בריאות, אין ספק שתרצו לנסות את המנה הזו.
אי אפשר לסיים ארוחה מבלי להתייחס לוופל הבלגי, בייחוד כאשר מחפשים אחר קינוח חורפי שמותיר תחושה חמימה ומתוקה בבטן. הוופלים בבלגיה נאכלים בארוחת הבוקר עם ריבה, כארוחת ביניים עם תותים או כקינוח בארוחת הערב, ומדובר במנה שאהובה על ילדים והוריהם גם יחד. החיסרון הנלווה לקינוח מסוג זה הוא כמובן הכמות הרבה של הסוכר, אבל אם יש לכם טוסטר וופלים בבית, תוכלו לנסות את המתכון הבא שישדרג את הוופל שלכם ויהפוך אותו לבריא יותר באמצעות שקדים, דבש ותוספת של פירות.
כתוב תגובה
תוכן התגובה:
שם מלא: