קיימים שלל מתכונים ללחמים מסוגים ועדות שונים, אך הלחם המפורק הוא המתכון המלהיב ביותר שראיתי עד היום. מקורו העדתי אינו ידוע, אלא אם כן אתם מחשיבים את הקהילה האינטרנטית כמוצא עדתי בימינו. המתכון למאפה השמרים המתקתק והטעים הזה, אשר מורכב משכבות המונחות זו לצד זו, הפך ללהיט ברשת ומאות אלפי אנשים כבר נהנים לחלוק אותו עם משפחתם או סתם לחטוף ולזלול בהנאה.
לפני שנתחיל כדאי שתדעו שהמתכון שנציג לכם שייך לגרסה הקלאסית של המאפה, אך תוכלו להשתמש במתכון הבסיסי ליצירת לחם מפורק עם תוספות שונות ומגוונות, כמו גבינות, עשבי תיבול, ירקות ושלל סגנונות כיד הדמיון. בהמשך הכתבה תוכלו למצוא מתכון מעט משודרג, לשם הדגמה לאפשרויות האינסופיות להכנת הלחם הטעים הזה.
רכיבים לגרסה משודרגת עם חמוציות (בנוסף למצרכים המקוריים):
מקור: מרטין נבון