'לחם חזרזירון' או בשמו הלועזי 'פיגי בראד' הוא אחד ממתכוני המאפים החמודים ביותר שייצא לכם לראות ולטעום. כל לחם מוגש במנג'ט גבוה המיועד לקאפקייקס, ומעוטר בזוג עיניים, אוזניים ואף שיגרמו לכם לאכול ולחייך בכל ביס מחדש, אז הפשילו שרוולים, קראו לילדים והתחילו ללוש...
אופן הכנת הפיגי בראד:
-
שימו את הקמח והשמרים בקערה וערבבו.
-
הוסיפו את הסוכר והמלח.
-
הוסיפו את הביצה והחלב. בעזרת כף גדולה, ערבבו הכל יחד.
-
הוציאו את הבצק מהקערה ולושו. אחרי 5 דקות הוא יהפוך אלסטי.
-
הוסיפו את החמאה ולושו את הבצק במשך 5-10 דקות נוספות, עד לקבלת בצק גמיש ורך, חלק ומבריק.
-
החזירו את הבצק לקערה מקומחת וכסו בבד.
תנו לבצק לתפוח במקום חמים, עד שיכפיל את הגודל שלו, כשעה עד שעה וחצי, בהתאם לטמפרטורה.
-
הוציאו את הבצק מהקערה וחלצו ממנו את האוויר בלחיצה עדינה.
חתכו אותו ל-16 חלקים וגלגלו כל אחד לכדור, למעט חלק 1 שישמש להכנת אוזניים ואף.
-
הניחו כל כדור בתוך מנג'ט האפייה ותנו לו לנוח כ-30 דקות.
-
במקביל, חממו תנור ל-200° מעלות והכינו אוזניים ואפים קטנים מהבצק שנותר.
-
כל חזירון יקבל 2 עיגולים קטנים כאוזניים ועוד אליפסה כאף. בעזרת קיסם נקדו במרכז האליפסה זוג נחיריים. במידה ונשאר לכם בצק, גלגלו ספירלה קטנה בשביל הזנב.
-
הצמידו את החלקים אל כדורי הלחם בעזרת מים.
-
הכניסו את הלחמים לתנור ל-10 עד 15 דקות, עד להזהבה.
הוציאו מהתנור ותנו להם להתקרר על השיש.
טיפ השף:
תוכל וליצור דמויות נוספות כיד הדמיון כגון: דובון, חתלתול וכו'.
אופציה: הוסיפו זוג עיניים עם סוכריות אכילה לבנות ונקדו את העיניים באישונים שחורים באמצעות עט אכיל.
מקור: אירנה בבייב