לחמניות רכות וקטנות שמתאימות בתור תוספת לארוחה או בתור חטיף, קלות ההכנה והתוצאה המדהימה, יהפכו את המתכון הזה לאחד המועדפים עליכם.
אופן הכנת הלחמניות:
-
חממו את התנור מראש לחום של 220° מעלות.
-
ערבבו ביחד את גבינת השמנת, החמאה, והקמח אחת, פעמיים או שלוש במעבד המזון, בעזרת ידית הסכין או ידית ערבול הבצק, עד לקבלת גוש בצק כדורי.
-
סדרו את הבצק על נייר אפייה ופצלו אותו לשני עיגולים. שטחו אותם, עטפו בנייר או בשקית פלסטיק, ושימו במקרר למשך 30 דקות לפחות.
-
פזרו על השיש או על משטח נקי אחר את ⅓ כוס הקמח שנשאר. פזרו קמח על אחד מעיגולי הבצק, ועל מערוך. שטחו בעזרת המערוך את אחד מהעיגולים לעובי של כ-½ סנטימטר. קפלו את הבצק.
-
מתוך הבצק חתכו חתיכות בעזרת חותכן עוגיות עגול, לפי הגודל של הביסקיט שתרצו. את השיירים תוכלו ללוש לביסקיטים נוספים, אך אלו יהיו פחות רכים. חזרו על התהליך גם עם עיגול הבצק השני.
-
העבירו את הביסקיטים לנייר אפייה לא משומן, עם מרווח של 2 סנטימטרים אחד מהשני. אחסנו שוב במקרר ל-10-20 דקות.
-
הוציאו את הביסקיטים מהמקרר והכניסו למגש העליון של התנור למשך 10-12 דקות, עד שהם מקבלים גוון זהבהב. אחרי 6 דקות, סובבו את התבנית בתנור, כך שהחלק הקדמי שלה יפנה אחורה, ובדקו שהחלק התחתון שלהם לא נשרפים יותר מדי מהר. אם כן, הכניסו תבנית ריקה נוספת מתחת, כדי לבודד חום.
-
המשיכו באפייה למשך 4-6 דקות נוספות, עד שהביסקיטים זהובים. כשהם מוכנים הברישו מעליהם חמאה בעזרת מברשת והגישו.
מקור: דנית נמיר