חובבי אוכל איטלקי לא יוכלו לעמוד בפני המתכון הבא שיש בו את השילוב האיטלקי המושלם - פסטה ברוטב עגבניות וגבינה בתוך פוקצ'ה טריה וחמה... אין יותר טעים מזה!
רכיבים לספגטי ורוטב עגבניות:
אופן הכנת הבצק:
-
הכניסו למערבל עם וו לישה את כל החומרים היבשים להכנת בצק ואת שמן הזית.
-
ערבלו 3-5 דקות במהירות איטית תוך הוספה הדרגתית של מים, לאחר מכן ערבלו 4 דקות נוספות במהירות גבוהה.
-
צרו כדור בצק והניחו בקערה, כסו במגבת והמתינו כ-30-40 דקות.
אופן הכנת הספגטי ורוטב עגבניות:
-
הכינו את הספגטי בהתאם להוראות על האריזה, סננו וצננו.
-
טגנו בצל בסיר כ-3 דקות, הוסיפו את החצילים והשום, המליחו, ערבבו וטגנו כ-5 דקות נוספות.
-
כסו את הסיר ואדו כ-10 דקות על אש נמוכה.
-
הוסיפו את העגבניות המרוסקות, סוכר, כ-⅓ כוס מים, בזיליקום ופלפל שחור.
-
בשלו על אש נמוכה כ-20 דקות.
-
לאחר שהבצק תפח, צרו ממנו צורה אליפטית ורדדו.
-
על הבצק המרודד הניחו את הפסטה, הרוטב והגבינה הצהובה כך שיישארו שני קצוות
שווים באורך 6-7 ס"מ.
-
חתכו את הקצוות לפסים.
-
קלעו את הפסים מעל הספגטי ברווחים של סנטימטר אחד.
-
מרחו את החלק העליון של הלחם בביצה, ותבלו במלח גס, בזיליקום וגבינת פרמז'ן.
-
אפו בתנור בחום של 180° מעלות במשך 30-35 דקות עד להזהבה של הלחם.
מקור: מיקי ורוני ט.