עגבניות, גבינת פטה ושמן זית מזוהים כולם עם אזור הים התיכון, ואנו הישראלים מכירים את הרכיבים הללו מקרוב. עם המתכון שלפניכם תוכלו להשתמש בהם בצורה טעימה במיוחד במנה בלתי נשכחת שתרצו להכין שוב ושוב.
רכיבים למילוי והרכבת המנה:
אופן הכנת הלחם:
-
בקערה גדולה, ערבבו מים חמימים עם דבש עד להמסתו. הוסיפו שמרים לקערה, ערבבו קלות והניחו בצד למשך 10 דקות, עד שהשמרים יתחילו לתסוס.
-
הוסיפו לקערה עם תערובת השמרים ¼2 כוסות מתוך הקמח, את הסולת, השמן והמלח וערבבו עד שהבצק יתחיל להיפרד מדפנות הקערה.
-
קמחו משטח, העבירו אליו את הבצק ולושו עד לקבלת מרקם גמיש. הוסיפו תוך כדי לישה את הקמח שנותר.
-
שמנו קלות קערה גדולה, הכניסו לתוכה את הבצק, כסו במגבת/ניילון נצמד והניחו בצד להתפחה למשך 45 דקות. בינתיים הכינו את המילוי.
אופן הכנת המילוי והרכבת המנה:
-
הניחו את העגבניות המיובשות בקערה קטנה, מזגו עליהם מים חמימים והניחו בצד ל-10 דקות, עד לריכוך.
-
הוציאו את העגבניות מהמים, נקזו אותן מנוזלים וקצצו דק. הכניסו את העגבניות לקערה והוסיפו לה את יתר הרכיבים. ערבבו היטב.
מקור תמונה:
ericasrecipes
-
על משטח מקומח קלות, הוציאו את הבצק, לושו אותו ורדדו למלבן ארוך, ברוחב 15 ס"מ לערך.
-
הניחו את המילוי בצד המלבן שקרוב אליכם, גלגלו את הבצק בעדינות עד לקבלת גליל ממולא. (וודאו שהמילוי מכוסה מכל עבר). חברו את 2 קצוות המלבן לקבלת עיגול, והניחו אותו על תבנית האפייה.
-
חרצו חריצים קצרים במרחק של 4 ס"מ זה מזה על הטבעת, הכניסו לתנור בטמפרטורה של 180°מעלות ואפו עד להשחמה. הוציאו מהתנור, צננו קלות, פרסו והגישו.