header

מתכון לסלט אנדיב

לא ניתן לדבר על המטבח הבלגי מבלי להזכיר את האנדיב, המוכר לנו בתור עולש. הצמח המריר הזה משתלב נהדר במטבח האירופאי בכלל ובמטבח הבלגי המסורתי בפרט, בזכות היכולת יוצאת הדופן שלו להיטמע במנות מתוקות וחריפות, קרות וחמות ואף צלויות ואפויות. אחת ההצעות המקובלות ביותר לשילוב אנדיב בארוחה היא בסלט - ומדובר במנת פתיחה נהדרת, בריאה וקלילה שמתאימה לכל אירוע.
 
זמן הכנה: 7 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון לסלט אנדיב
רכיבים לסלט אנדיב:
תפוחים - 2 (ירוקים חמצמצים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות)
אנדיב - 3 (ראשים, פרוסים דק)
אגוזי מלך - 2 כפות (או שקדים קלופים)
רכיבים לרוטב:
שמן - 4 כפות
מיץ לימון - 1 כף (סחוט טרי)
שום - 1 כפית (כתוש)
מלח - קמצוץ
אופן הכנת הסלט אנדיב:
  1. ערבבו את התפוחים, האנדיב והאגוזים או השקדים יחד בקערה.
אופן הכנת הרוטב:
  1. ערבבו את רכיבי הרוטב בקערה נפרדת וצקו מעל לסלט.
  2. ערבבו את כל הרכיבים יחד והסלט שלכם מוכן!
מקור: תמר ס.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.