לא ניתן לדבר על המטבח הבלגי מבלי להזכיר את האנדיב, המוכר לנו בתור עולש. הצמח המריר הזה משתלב נהדר במטבח האירופאי בכלל ובמטבח הבלגי המסורתי בפרט, בזכות היכולת יוצאת הדופן שלו להיטמע במנות מתוקות וחריפות, קרות וחמות ואף צלויות ואפויות. אחת ההצעות המקובלות ביותר לשילוב אנדיב בארוחה היא בסלט - ומדובר במנת פתיחה נהדרת, בריאה וקלילה שמתאימה לכל אירוע.
אופן הכנת הסלט אנדיב:
-
ערבבו את התפוחים, האנדיב והאגוזים או השקדים יחד בקערה.
אופן הכנת הרוטב:
-
ערבבו את רכיבי הרוטב בקערה נפרדת וצקו מעל לסלט.
-
ערבבו את כל הרכיבים יחד והסלט שלכם מוכן!
מקור: תמר ס.