בלגיה כאמור ידועה מאוד בזכות הבירה המקומית שלה, ותבשיל הקדרה המסורתי הבא יאפשר לכם לשלב את הבירה גם בבישול. המנה הזו פופולארית מאוד בקרב משפחות בלגיות רבות, בעיקר בעונת החורף, ואין ספק שהיא תהפוך לחביבת המטבח גם אצלכם. התבשיל דומה מעט לתבשילי בקר צרפתיים, אלא שאת הבישול ביין אדום מחליף הבישול בבירה, מה שמעניק לבשר הבקר טעם חמוץ-מתוק ייחודי. רצוי להשתמש בבירה פלמית, אולם תוכלו להשתמש בכל בירה לבנה בסגנון בלגי. לאחר התיבול בטימין ועלי דפנה, נוהגים להגיש את הבשר בליווי צ'יפס או לחם.