הסטומפ הוא שמה של הגרסה הבלגית לפירה, שהיא פופולארית מאוד במטבח המקומי ומורכבת מתפוחי אדמה, ירקות שורש, בצלים ועשבי תיבול. יש המוסיפים לפירה גם חלמון ביצה, ונוהגים לאכול אותו לצד מנה עיקרית כתחליף לצ'יפס השמנוני והלא בריא, כך שאם אתם מעוניינים לערוך ארוחה כמיטב המסורת, ובמקביל גם ליהנות מחלופות בריאות, אין ספק שתרצו לנסות את המנה הזו.
אופן הכנת הסטומפ - פירה:
-
קלפו וחתכו את הירקות בחיתוך גס. אין צורך לקצוץ לחתיכות קטנות.
-
העבירו את הירקות החתוכים לסיר עם המים, והביאו לרתיחה.
-
לאחר שהמים רתחו, הנמיכו מעט את עוצמת האש ובשלו כ-10 דקות עד שהירקות הופכים להיות רכים מאוד (ניתן לבדוק זאת בעזרת נעיצת מזלג בתפוח האדמה או בגזר).
-
העבירו את הירקות למסננת, סננו אותם היטב משאריות מים ומעכו אותם לפירה באמצעות כף.
-
הוסיפו לירקות המעוכים שום כתוש, שמן זית ומלח, ערבבו היטב והגישו חם.
מקור: תמר ס.