אטריות סובה הן סוג מיוחד וטעים מאוד של אטריות מן המטבח היפני, המיוצרות מקמח כוסמת; ניתן להגיש אותן חמות או קרות, וזה מה שהופך אותן מתאימות להשתלב בתוך סלט מעולה ויוצא דופן בטעמיו – כמו זה שבמתכון הבא, הכולל יחד עם האטריות והירקות שבו גם פרוסות סטייק פלדה שמוסיפות טעם מיוחד לכל המנה.
מקור תמונה:
Delish
רכיבים למתכון לסלט אטריות סובה עם נתחי בקר:
אופן הכנת המתכון לסלט אטריות סובה עם נתחי בקר:
-
בקערה גדולה ערבבו ביחד את רוטב הסויה, 2 כפות משמן השומשום, חומץ האורז, רוטב הסרירצ'ה, הדבש, השום והג'ינג'ר, ואז הוסיפו בהדרגה רבע כוס שמן צמחי תוך כדי ערבוב.
-
הניחו את נתח הפלדה על תבנית אפייה נמוכה ומזגו ⅓ מתערובת הסויה עליו. הניחו לרוטב להיספג בנתח למשך 10 דקות.
-
בסיר גדול חממו מים, הביאו לרתיחה ובשלו את אטריות הסובה בהתאם להוראות הבישול המופיעות על האריזה; לסיום סננו ושטפו אותן במים קרים.
-
בקערה גדולה ערבבו את האטריות עם הגזר, המלפפון, ½ מכמות הבצל הירוק וגרגירי השומשום. מזגו את מה שנותר מתערובת הסויה על האטריות, וערבבו בעדינות.
-
שמנו קלות מחבת צלייה עם השמן הצמחי שנותר וחממו אותה; העבירו את נתח הפלדה מן התבנית אל המחבת, תבלו עם מעט מלח ופלפל וצלו על המחבת למשך 5 דקות לכל צד עד לדרגת צלייה מדיום.
-
תנו לסטייק הצלוי לנוח ולהתקרר במשך 5 דקות, ואז חתכו אותו לפרוסות דקות באלכסון.
-
הניחו את חתיכות הסטייק הפרוסות על גבי סלט האטריות, בזקו את הכף הנותרת משמן השומשום על הכל, קשטו בחתיכות הבצל הירוק שנותרו, והגישו. בתיאבון!