את רוטב הטריאקי אתם אולי מכירים כתוספת הקלאסית לאכילת מנות סושי שונות – אך במטבח היפני יש לו עוד שימושים רבים, והוא ידוע בעיקר ככזה המלווה מנות דגים ובשר. היום תלמדו איך להכין מנת דג מעולה בזיגוג רוטב טריאקי מתקתק – שתיקח אתכם בין רגע ליפן ותעשה לכם ולכל בני ביתכם חגיגה אקזוטית בפה.
מקור תמונה:
Delish
רכיבים למתכון לסלט מלפפונים:
רכיבים למתכון לדג בקלה ברוטב:
אופן הכנת המתכון לסלט מלפפונים:
-
הכניסו לסיר קטן את חומץ האורז יחד עם הסוכר והמלח, וחממו עד שהסוכר והמלח יתמוססו.
-
בקערה קטנה ועמידה בפני חום הניחו את המלפפון, צנון הדייקון והשום ושפכו עליהם את התערובת מהסיר. בעזרת כף או מזלג מחצו בעדינות את הירקות כדי לרכך אותם. הכניסו את הקערה למקרר לצינון למשך כ-15 דקות.
אופן הכנת הרוטב טריאקי:
-
בשלב זה הפעילו את התנור שלכם, העבירו אותו למצב צלייה, ומקמו תבנית צלייה במרחק של כ-15 סנטימטרים מהחלק העליון של התנור.
-
באותו הסיר שבו חיממתם את תערובת חומץ האורז לסלט, ערבבו את הסוכר החום, רוטב הסויה והקורנפלור המדולל עם 3 כפות של חומץ אורז, והביאו הכל לרתיחה.
-
ערבבו את תכולת הסיר עד שהרוטב שנוצר בו יסמיך – כ-2 דקות.
אופן הכנת המתכון לדג בקלה ברוטב:
-
רפדו תבנית אפייה ברדיד אלומיניום. טבלו את נתחי הבקלה ברוטב הטריאקי שהכנתם בסיר והניחו אותם בתבנית.
-
הכניסו את התבנית לצלייה בתנור למשך 10-11 דקות מבלי להפוך את הדג. פעם או פעמיים במהלך האפייה אספו בעזרת כף או מזלף לבישול את הנוזלים והרוטב הניגרים מן הנתחים, וזלפו אותם בחזרה על הנתחים, עד שהדגים מזוגגים ומבושלים היטב.
-
העבירו כל אחד מנתחי הבקלה המוכנים לצלחת משלו. בעזרת כף מחוררת חלקו את סלט המלפפונים החמוץ-מתוק לצלחות. זלפו מרוטב הטריאקי הנותר על הצלחות, והגישו עם אורז מאודה. בתיאבון.