מנות דגים הן דבר מנצח שאי אפשר להתחרות איתו, במיוחד כאשר בוחרים להגיש אותן לצד סלטים מעוררי חיים וטעמים שמשתלבים בצורה משכנעת עם הטעם הממכר של הדגים. היום אתם תלמדו להכין מנה כזו בקלילות רבה כך שאפילו האורחים הכי בעייתיים עם אוכל יתענגו על הטעם הממכר של דג ברוטב חמאה חומה מוגש לצד סלט קולרבי מרענן.
מקור תמונה:
bonappetit
רכיבים לדג ברוטב חמאה חומה וסלט קולרבי:
מלח - 1 כפית ועוד לפי הטעם
אופן הכנת הדג ברוטב חמאה חומה וסלט קולרבי:
-
ערבבו דבש, ¼ כוס מיץ לימון, 2 כפות שמן וכפית מלח בקערה גדולה עד לקבלת תערובת אחידה.
-
הוסיפו קולרבי, תפוח ובצל, ערבבו היטב והניחו בצד.
-
הוסיפו כף שמן זית למחבת נון-סטיק גדולה והניחו בצד.
-
תבלו בנדיבות עם מלח ופלפל שחור את שני צדי חתיכות הדג והניחו אותן כאשר העור כלפי מטה במחבת המשומנת קלות.
-
הדליקו אש בעוצמה בינונית והניחו את המחבת עם הדגים מעל, ובשלו עד שהשומן מתחיל לצאת מחתיכות הדגים, כ-4 דקות.
-
לחצו בעדינות על חתיכות הדג בעזרת מרית כך שהעור יצור מגע טוב עם המחבת והמשיכו ללחוץ חתיכה אחת בכל פעם למשך מספר שניות עד שעור הדג מתחיל להיות פריך.
-
המשיכו לבשל ללא לחיצות כ-8 עד 10 דקות, הפכו את חתיכות הדג ובשלו עוד כשתי דקות, הסירו מן האש והניחו בצלחות הגשה כאשר העור פונה כלפי מעלה.
-
נגבו את המחבת והחזירו אותה מעל לאש בעוצמה בינונית, טגנו בה אגוזי לוז וחמאה וערבבו עד שהחמאה מתחילה להקציף ולקבל גוון שחום, כ-4 דקות.
-
הסירו את המחבת מן האש, ערבבו פנימה את מיץ הלימון שנותר ותבלו במעט מלח ופלפל שחור.
-
חלקו את סלט הקולרבי לצד הדגים ללא נוזלים, צקו מעל כל תכולת צלחות ההגשה כפית אחת של רוטב חמאה והגישו לשולחן לצד רבע לימון טרי.
טיפ השף:
מומלץ להגיש את המנה לצד רבעי לימון טרי