סלמון מעושן הוא רכיב שתמיד נחטף מהשולחן וכאשר מגישים אותו יחד עם גבינת שמנת מפנקת ועירית מרעננת, מתקבלת מנת פתיחה אלגנטית שכל האורחים ייהנו ממנה. יתרון נוסף למתכון שהוא לא דורש בישול או חימום בתנור והוא מצריך בסך הכל כרבע שעה של הכנה.
מקור תמונה:
athensfoods
אופן הכנת הגלילי סלמון:
-
ערבבו בקערה קטנה את גבינת השמנת ומלח, הוסיפו פלפל לפי הטעם וכ-¾ מכמות העירית הקצוצה שתרצו להכניס למנה. את שאר העירית הניחו בצדף היא מיועדת לקישוט המנה המוכנה.
-
קחו את פרוסות הסלמון והניחו אותו על משטח עבודה נקי, החזיקו אותן בקצה הצר והחלו למרוח על הדג כ-8 מתערובת הגבינה. אם אתם מעוניינים במתאבן עשיר יותר או פחות, ניתן להפחית את כמות הגבינה או למרוח אותה על יותר מ-8 פרוסות סלמון.
-
לאחר שמרחתם את הגבינה על כל פרוסות הדג גלגלו אותן בצורה ישרה ככל האפשר וחיתכו אותן באופן שווה בהתאם לרצונכם.
-
לסיום, פזרו את שארית העירית מעל גלילי הסלמון המוכנים, הגישו ואיכלו בתיאבון.