המטבח הארגנטינאי נודע בזכות מתכוני הבשר העסיסיים שלו שמניבים סטייקים בטעם נפלא אשר נאכלים לצד רוטב הצ'ימי'צורי המסורתי. כדי שתוכלו ליהנות בביתכם ממנה ארגנטינאית נפלאה ועסיסית מאין כמוה, מומלץ שתנסו את המתכון הבא לסטייק שמושרה בצ'ימיצ'ורי עוד לפני הכנתו ובכך הופך למעדן של ממש.
רכיבים לסטייק במרינדת צ'ימיצ'ורי:
אופן הכנת הסטייק במרינדת צ'ימיצ'ורי:
-
הכניסו לקערה שום, פלפל ירוק, חומץ בן יין, פטרוזיליה, אורגנו, מיץ ליים, שמן זית, מלח ופלפל וערבבו היטב.
-
מרחו מעט שמן זית וכן מלח ופלפל על בשר הסטייק עד שהוא יהיה מצופה מכל צידיו. הכניסו את הסטייק לקערה עם הרוטב למשך 30 דקות מכל צד (עדיף למשך הלילה) ובינתיים הבעירו את הגחלים או הדליקו תנור על מצב גריל ב-200 מעלות.
-
רפדו תבנית בנייר אפייה והניחו עליה את הסטייק, בלי להסיר ממנו את הרוטב. הכניסו את התבנית לתנור וצלו את הסטייק למשך 10 דקות מכל צד, או עד לרמת העשייה הרצויה. הוציאו לקרש עץ, המתינו במשך 10 דקות וחתכו לפרוסות להגשה.