רוטב הברביקיו הוא התוספת המושלמת למאכלי בשר. מומלץ למנגל של יום העצמאות!
אופן הכנת הרוטב ברביקיו:
-
בסיר, טגנו את הבצלים והפלפלים בשמן על אש בינונית. תבלו במלח ופלפל.
-
כשהבצל הופך שקוף, הוסיפו את העגבניות. בשלו במשך 5 דקות, או עד שהמיץ מהעגבניות התאדה.
-
הוסיפו לסיר את רסק העגבניות. אחרי דקה נוספת שפכו את הקפה באיטיות לסיר.
-
הוסיפו לסיר את שאר המרכיבים.
-
כבו את האש, העבירו את התבשיל לממחה ורסקו אותו ליצירת מחית אחידה.
-
החזירו את המחית לסיר ובשלו מעל אש בינונית במשך 15 דקות, עד שהמחית תהפוך לרוטב סמיך.
-
תקנו את התיבול לפי הטעם
-
הרוטב ישאר טרי במשך 2-3 חודשים.
מקור: נעמי בלוך