הרוטב האדום העז והנהדר הזה יכול לשמש אתכם במגוון מאכלים, כגון; אורז, פירה, קציצות, צ'יפס וצלי, והוא בהחלט יותיר אתכם מרוצים ועם טעם נהדר.
אופן הכנת הרוטב סלרי:
-
קלפו את הבצל, הסלרי והגזר וקצצו אותם גס.
-
הניחו מחבת גדולה ועמוקה (אפשר גם סיר) על להבה בינונית, הוסיפו מעט שמן זית והכניסו לתוכה בצל, סלרי, גזר, עלי דפנה וטימין. טגנו אותם במשך 15 דקות, או עד שיזהיבו. לאחר מכן הוסיפו סוכר ובשלו במשך 5 דקות נוספות. כעת, הוסיפו קמח, מרמייט, רסק עגבניות וחומץ. צקו מעל את ציר הירקות והביאו לרתיחה.
-
לאחר הרתיחה, הנמיכו את האש והמשיכו לבשל במשך 10 דקות, או עד שהנוזלים יתאדו מעט.
-
העבירו בזהירות את הרוטב לתוך סיר אחר דרך מסננת והגישו. תוכלו לאחסן את הרוטב בכלי אטום ולהשתמש בו למשך עד 4 ימים.
מקור: טליה ח.