השם של המנה הזו בתרגום חופשי לעברית הוא "בשר אש", וזאת מכיוון שבמקור צולים את הבשר על גחלים, כלומר עושים "על האש", אך היום אנחנו נכין מתכון קצת יותר פשוט ולא פחות טעים. זמן ההכנה הוא מינימלי וההוראות הן פשוטות, אז למה אתם מחכים? תתחילו לחתוך את הבשר ותוך פחות משעה תהיה לכם ארוחת ברביקיו שכיף לאכול גם עם צ'ופסטיקס!
אופן הכנת הבולגוגי:
-
ערבבו יחדיו בקערה גדולה את האגס, השום, רוטב הסויה, הפלפל האדום, הג'ינג'ר, הסוכר ושמן השומשום.
-
חתכו את הבשר לרצועות דקות, הכניסו אותן למרינדה, כסו עם ניילון נצמד והשאירו בצד למשך 30 דקות, או השאירו במקרר למשך 8 שעות.
-
חממו 1 כף שמן צמחי במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה עד שהוא מבעבע, הוציאו חצי מכמות הבשר מהמרינדה (תנו לו לטפטף לתוך הקערה), שימו במחבת בשכבה אחידה, תבלו במלח גס וטגנו למשך דקה, עד שהבשר מעט משחים.
-
כעת התחילו להקפיץ את הבשר עד שהוא מתבשל היטב בקצותיו - כ-3 דקות.
-
העבירו את הבשר שטיגנתם לצלחת, הוסיפו 1 כף שמן למחבת והמשיכו עם הכמות שנותרה בקערה. אל תשכחו להוסיף גם מלח.
-
הגישו עם בצל ירוק חתוך מעל.