בתקופה שהייתי ילד קטן לא היה דבר שסימל עבורי אוכל אסייתי יותר מאגרולים. עד היום זו מנה פשוטה אך אהובה מאוד בעיניי ובעיני רבים, לכן זה תענוג לגלות שאפשר ליהנות מהטעם שלה גם בזכות מתכון קל מאוד ללא טיגון עמוק. קערות אגרול הן למעשה תבשילי בקר או עוף לפי העדפתכם, שניתן לאכול אותם כפי שהם או בתוך מעטפת של עלי חסה. כך או כך אפשר ליהנות מהטעם של מילוי אגרול עשיר עם הרבה פחות טיגון ופחמימות. שיהיה בתיאבון!
מקור תמונה:
delish.com
רכיבים למתכון לקערת אגרול:
אופן הכנת המתכון לקערת אגרול:
-
חממו את השמן הצמחי בתוך מחבת גדולה על אש בינונית. הוסיפו את השום והג'ינג'ר, ערבבו ובשלו למשך כדקה.
-
הוסיפו את הבקר או העוף למחבת, ערבבו, פרקו ובשלו אותו עד שכל החתיכות מבושלות כראוי ומקבלות קצת צבע תוך כדי ערבוב נוסף מפעם לפעם.
-
הזיזו את כל הבשר לצד אחד של המחבת והוסיפו לחלק החשוף של המחבת את שמן השומשום. לאחר שהוא יתחמם קלות, הוסיפו לתוכו את הגזר, הבצל והכרוב, וערבבו את הירקות עם הבשר.
-
הוסיפו לתערובת סויה וסרירצ'ה, ערבבו והמשיכו לבשל תוך כדי ערבוב מפעם לפעם למשך 5-8 דקות או עד שהכרוב מתרכך.
-
כבו את האש, המתינו שהתערובת תתקרר קלות, טעמו והוסיפו מלח במידת הצורך.
-
חלקו את התערובת בין 4 קערות הגשה, קשטו כל אחת בבצל ירוק וזרעי שומשום באופן אחיד והגישו לשולחן.