מרקים הם דבר מנחם, במיוחד בחודשי החורף הקרירים שכל מה שבא לנו הוא רק להישאר בבית לצד קערת מרק חמימה ולצפות בתוכנית הטלוויזיה האהובה עלינו. לכן, כאשר אנו נחשפים למרק שכזה, אנחנו פשוט חייבים לשתף אותו אתכם, כך שעכשיו אתם הולכים להכיר מרק עוף ואורז אסייתי טעים שילווה אתכם בחורף הקרוב.
מקור תמונה:
bonappetit
אופן הכנת המרק עוף ואורז:
-
הניחו בסיר גדול את כרעי העוף, האורז, שיני השום, הג'ינג'ר והמים, וחממו את הסיר על להבה גבוהה.
-
הביאו את תכולת הסיר לכדי רתיחה והוסיפו קמצוץ של מלח.
-
הנמיכו את האש לעוצמה בינונית-נמוכה ובשלו, ללא מכסה, עד שהאורז מתנפח – כ-12 דקות, תוך ערבוב מעת לעת.
-
הוסיפו את הבטטות והמשיכו לבשל מעל אותה האש ללא כיסוי תוך ערבוב מדי פעם, עד שהמרק מתחיל להסמיך והבטטות והאורז רכים – כ-15-20 דקות.
-
הוציאו את העוף מן הסיר והניחו בקערה נפרדת, קרעו אותו לחתיכות בעזרת 2 מזלגות והחזירו אל הסיר.
-
הוסיפו לסיר מיץ לימון ורוטב סויה, תבלו במלח במידת הצורך וערבבו היטב את תכולת הסיר כ-2 דקות נוספות.
-
חלקו את המרק לקעריות הגשה, פזרו מעל מעט כוסברה ופלפל שחור והגישו אל השולחן.