מעטים האנשים שלא אוהבים את המנות המוקפצות המגיעות אלינו ישירות מהמטבח האסייתי הלוהט, ואנו לא מופתעים מעובדה זו מפני שאפשר שישנן כל כך הרבה גרסאות טעימות למנות המוכרות והאהובות האלו. גרסה מיוחדת שכזו אתם הולכים להכיר עכשיו, זאת מפני שהירק הדומיננטי בה הוא השעועית שמוגשת לצד חתיכות עוף ואורז מאודה ברוטב אסייתי מתקתק, שגם אותו תכינו בעצמכם כעת.
מקור תמונה:
bonappetit
רכיבים למוקפץ עוף ושעועית ירוקה:
אופן הכנת המוקפץ עוף ושעועית ירוקה:
-
הניחו בקערה גדולה את העוף, הקורנפלור, שבבי הצ'ילי, קורט מלח וכף רוטב סויה, וערבבו היטב.
-
ערבבו בקערה קטנה 2 כפות רוטב סויה, חומץ אורז ויין אורז והניחו בצד; הכינו לעצמכם מראש את כל שאר רכיבי המתכון, מפני שמרגע התחלת הבישול אין נקודת עצירה.
-
חממו כף שמן במחבת גדולה בעלת דפנות גבוהות מעל להבה גבוהה, הוסיפו ג'ינג'ר ובצל ירוק וערבבו עד להשחמה והתרככות – כ-2 דקות.
-
הוסיפו למחבת שעועית ירוקה וקורט מלח, בשלו יחדיו וערבבו עד שהשעועית מתרככת – כ-4 דקות, והעבירו את תערובת השעועית לקערה בינונית נפרדת.
-
חממו באותה המחבת את כף השמן שנותרה, הוסיפו את תערובת העוף וסדרו אותה בשכבה אחידה במחבת.
-
בשלו ללא הפרעה עד שהעוף משחים ומתקרמל בחלקו התחתון (כ-1 דקה), הקפיצו אותו ובשלו עד לקבלת גוון זהוב-לבן – עוד כ-2 דקות.
-
שפכו אל המחבת את תערובת היין ותערובת השעועית, הקפיצו את תכולת המחבת יחדיו ובשלו עד לקבלת רוטב סמיך מעט – עוד כ-1 דקה.
-
הסירו את המחבת מן האש, טעמו ותקנו טעמים במידת הצורך.
-
סדרו צלחות הגשה עם אורז וצקו מעל את תערובת הבשר, פזרו מעט קשיו וזרעי שומשום והגישו אל השולחן.