header

מתכון לעוף צלוי בבירה ותפוזים

רובנו מכינים עופות באותו האופן, מבושל או אפוי, אבל חלקנו מעדיפים להכינם בצלייה. היום אתם הולכים להכיר מתכון פשוט להכנה של עוף צלוי בתנור בעל טעם מיוחד מאוד, זאת כיוון שהוא הושרה במרינדה סודית של בירה ותפוזים. לא נתפלא אם תוסיפו את המנה הטעימה הזו לתפריטכם השבועי כבר היום...

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 8
רמת קושי: קל
מתכון לעוף צלוי בבירה ותפוזים מקור תמונה: bonappetit
רכיבים לעוף צלוי בבירה ותפוזים:
עוף שלם - 2 (2 ק"ג לאחד, מפורקים)
תפוזים - 3 (מחולקים)
בקבוק בירה - 4 (330 מ"ל - קרלסברג, טובורג, היינקן, סטלה, מילר, גולדסטאר, מכבי)
מלח - 6 כפות (ועוד קצת)
פלפל שחור גרוס - 3 כפות (ועוד קצת)
סומאק - 3 כפות (ועוד קצת)
אופן הכנת העוף צלוי בבירה ותפוזים:
  1. הניחו את חתיכות העופות המפורקים בקערה גדולה.
  2. פרסו 2 תפוזים לטבעות עם הקליפה, סחטו אותן מעל העופות והניחו בקערה.
  3. הוסיפו לקערה בירה, 6 כפות מלח, 3 כפות פלפל שחור ו-3 כפות סומאק, ערבבו ועסו היטב את העוף בתוך המרינדה.
  4. כסו את הסיר בניילון נצמד והניחו במקרר למשך שעתיים עד 12 שעות.
  5. הניחו תבנית בשליש התחתון של התנור וחממו אותו לחום של 250 מעלות.
  6. הוציאו את חתיכות העוף מהמרינדה והניחו אותן על צלחת מרופדת בנייר סופג.
  7. סדרו את חתיכות העוף על רשת תנור והכניסו אותן אל התנור מעל התבנית שהכנתם מראש, ואליה יתנקזו הנוזלים.
  8. צלו את העופות בתנור למשך 40 דקות, והפכו אותם מעת לעת.
  9. הוציאו את העופות מהתנור והניחו להם להתקרר למשך 10 דקות.
  10. פרסו חצי מהתפוז הנותר לטבעות עם הקליפה, ואת החצי השני קצצו דק.
  11. הניחו את חתיכות העופות בצלחת הגשה גדולה, פזרו מעל את חתיכות התפוז, תבלו במלח, פלפל וסומאק והגישו אל השולחן.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.