כשאנחנו חושבים על מנת תבשיל צ'ילי, רובנו מעלים בראשנו תהליך הכנה ארוך ומייגע שנדמה כי לוקח שעות, ולכן אנו נמנעים מלהכין מטעם ערב לחך זה. היום, כל החשיבה שלכם לגבי תבשיל צ'ילי הולכת להשתנות, זאת בשל המרכיב הסודי שבו וכמובן, תהליך ההכנה הקצר והפשוט שיעזור לכם להגיש מנה מנצחת לאורחים שלכם.
מקור תמונה:
bonappetit
אופן הכנת הצ'ילי בירה:
-
חממו שמן בסיר יצוק וגדול מעל אש בינונית-גבוהה.
-
הוסיפו שום ובצל, וערבבו היטב כ-8 דקות, עד שהבצל יהיה שקוף.
-
הוסיפו בשר טחון, פרקו אותו לחתיכות קטנות בעזרת כף עץ וערבבו כ-5 דקות עד שהבשר יאפיר.
-
הוסיפו אבקת צ'ילי, כמון, בזיליקום, אורגנו וטימין, וערבבו יחדיו כ-2 דקות.
-
הוסיפו לתערובת עגבניות מרוסקות, ציר מרק, בירה ורסק עגבניות, ערבבו היטב ובשלו עד שהנוזלים יצטמצמו למידה הרצויה – כשעה עד שעה וחצי, תוך ערבוב מדי פעם.
-
הוסיפו שעועית, ערבבו יחדיו ובשלו לעוד 5 דקות.
-
הסירו את הסיר מן האש, חלקו את תכולתו לצלחות והגישו חם אל השולחן.
טיפ השף:
את התבשיל ניתן לשמור בקירור עד 3 ימים מרגע ההכנה, ויש לחמם אותו לפני הגשה.