קינוחים הם דבר כה מנחם וטעים שקל לכולנו לשלוח אליהם את היד כמעט בכל רגע נתון. היום אתם הולכים להכיר מתכון קל להכנה לקינוח שוקולדי טעים במיוחד עם מרכיב סודי שוודאי לא שמעתם עליו. אנחנו מדברים על סוכר בירה, שגם אותו תלמדו להכין בפשטות בעזרת המתכון המפתיע לטראפל שוקולד מצופה בסוכר בירה.
מקור תמונה:
bonappetit
רכיבים לטראפל שוקולד עם סוכר בירה:
אופן הכנת הטראפל שוקולד עם סוכר בירה:
-
חממו תנור למידת המעלות הכי נמוכה (ברוב התנורים היא נעה בין 60-90 מעלות).
-
ערבבו בקערה סוכר ובירה, ופזרו את הבלילה באופן שווה בתבנית המרופדת בנייר אפייה.
-
הכניסו את התבנית אל התנור, השאירו את דלתו פתוחה במקצת והניחו לתבנית לנוח בתוכו כ-12 שעות או לילה שלם בעודו דלוק.
-
לאחר לילה, התערובת אמורה להיראות כמו פתיתי סוכר, אותם אתם צריכים להעביר לקערה קטנה.
-
בשלו את השמנת בסיר קטן מעל אש בינונית עד שהיא תתחיל לרתוח מעט , הוסיפו את השוקולד פנימה והניחו לתערובת להתבשל יחדיו כ-3 דקות.
-
הסירו את הסיר מן האש והניחו לתערובת להתקרר ולהתמצק לכדי גנאש – כ-3 שעות.
-
גלגלו את תערובת השוקולד לכדי כדורים וגלגלו אותם בסוכר הבירה כך שיעטוף אותם.
-
העבירו את הכדורים לקופסה מרופדת בנייר אפייה, הניחו אותה במקרר למשך כשעה והגישו את הטראפל המוכן והצונן אל השולחן.
טיפ השף:
את הטראפלס אפשר לשמור בקופסה אטומה ובקירור עד שבוע מרגע ההכנה.