רוטב הצ'ימיצ'ורי הולך טוב לא רק עם צלי או סטייק, אלא למעשה כמעט עם כל מקור חלבון אחר שאפשר להעלות על הדעת, כולל כמובן עוף. היופי זה שמרינדה איתו לא מצריכה הרבה זמן במקרר כדי להפיק עוף רך וטעים, והוא כל כך קל ומהיר להכנה שאין סיבה שלא ליהנות מהטעם הנהדר שלו מתי שרק אפשר. תוכלו להכין את העוף בגריל או על הכיריים, וכך או כך הוא יצא רך ועסיסי - כשבמתכון הזה שלפניכם תלמדו כיצד להכין אותו על הכיריים.
אופן הכנת עוף צ'ימיצ'ורי:
-
ערבבו בקערה את הפטרוזיליה, השום, שליש כוס שמן הזית, החומץ, המלח (רק חצי כפית), האורגנו, הפלפל השחור ופלפל הצ'ילי. לאחר מכן כסו את הקערה והכניסו למקרר למשך שעתיים או ללילה.
-
הניחו את ירכי העוף בקערה נפרדת והוסיפו חצי כפית מלח וחצי מכמות רוטב הצ'ימיצ'ורי שהכנתם. כסו את המרינדה והשאירו אותה בצד למשך 15 דקות. אפשר גם לשים במקרר למשך הלילה.
-
חממו מחבת גדולה על אש בינונית והוסיפו 1 כף שמן זית. העבירו את העוף למחבת עם הצד החלק כלפי מטה, וטגנו למשך 5-7 דקות על כל צד.
-
בעת ההגשה, שימו כפית רוטב צ'ימיצ'ורי על כל ירך עוף שתגישו.
טיפ השף:
אם בחרתם להכניס את המרינדה עם העוף למקרר למשך הלילה, מומלץ להוציא את הקערה מהמקרר 15 דקות לפני שתתחילו לצלות את העוף, על מנת שיגיע לטמפרטורת החדר.