אפרסק הוא פרי קיץ נהדר ומרענן, שמשלב באופן מושלם בין חמיצות למתיקות. אתם ודאי אוכלים אותו ככה סתם, כפרי טעים בפני עצמו, או משלבים אותו בקינוחים טעימים, אך האם ידעתם שאפשר להכין עימו רוטב נפלא לעוף? אם התשובה היא שלילית - המתכון הבא שמצאנו בשבילכם כנראה יפתיע אתכם ואת האנשים להם תגישו מנה זו. אתם מוזמנים להכיר ולהכין מתכון קל, מהיר ובעיקר מרענן, של עוף ברוטב אפרסק.
רכיבים לעוף ברוטב אפרסקים:
אופן הכנת העוף ברוטב אפרסקים:
-
תבלו עוף עם ¼ כפית מלח ופלפל.
-
חממו כף שמן במחבת גדולה מעל אש בינונית-גבוהה. הוסיפו אליה את העוף המתובל ובשלו אותו למשך 7 דקות עבור כל צד, או עד לקבלת גוון שחום. לאחר מכן, הורידו אותו מהמחבת וכסו אותו עם נייר אלומיניום לשמירה על חום.
-
אל הנוזל שנוצר כתוצאה מהטיגון, הוסיפו עוד כף אחת של שמן קנולה וחממו מעל אש בינונית-גבוהה. לאחר מכן, הוסיפו בצל ורוזמרין וטגנו אותם למשך כדקה או עד שהבצל יזהיב.
-
הוסיפו אל המחבת סוכר, חומץ, חרדל, ¼ כפית מלח ואפרסקים. בשלו אותם למשך כ-12 דקות או עד שהאפרסקים יתרככו.
-
החזירו את העוף למחבת, הגבירו את עוצמת האש וערבבו אותו עם הרוטב המוכן למשך כשלוש דקות.
-
הורידו מהאש והגישו עם חיוך.