header

מתכון לעוף עם רוטב אפרסק

אפרסק הוא פרי קיץ נהדר ומרענן, שמשלב באופן מושלם בין חמיצות למתיקות. אתם ודאי אוכלים אותו ככה סתם, כפרי טעים בפני עצמו, או משלבים אותו בקינוחים טעימים, אך האם ידעתם שאפשר להכין עימו רוטב נפלא לעוף? אם התשובה היא שלילית - המתכון הבא שמצאנו בשבילכם כנראה יפתיע אתכם ואת האנשים להם תגישו מנה זו. אתם מוזמנים להכיר ולהכין מתכון קל, מהיר ובעיקר מרענן, של עוף ברוטב אפרסק.

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לעוף עם רוטב אפרסק מקור תמונה: theseasonedmom
רכיבים לעוף ברוטב אפרסקים:
שמן קנולה - 2 כפות (מחולקות)
ירכי עוף - ½ ק"ג (ללא עצמות ועור)
פלפל שחור - ¼ כפית
מלח - ½ כפית (מחולקת)
בצל - ¼ כוס (קצוץ)
רוזמרין - ½ כפית (טחון)
חומץ תפוחים - 2 כפות
חרדל דיז'ון - 2 כפות
אפרסק - 3 (בגודל בינוני, חתוכים לקוביות)
אופן הכנת העוף ברוטב אפרסקים:
  1. תבלו עוף עם ¼ כפית מלח ופלפל.
  2. חממו כף שמן במחבת גדולה מעל אש בינונית-גבוהה. הוסיפו אליה את העוף המתובל ובשלו אותו למשך 7 דקות עבור כל צד, או עד לקבלת גוון שחום. לאחר מכן, הורידו אותו מהמחבת וכסו אותו עם נייר אלומיניום לשמירה על חום.
  3. אל הנוזל שנוצר כתוצאה מהטיגון, הוסיפו עוד כף אחת של שמן קנולה וחממו מעל אש בינונית-גבוהה. לאחר מכן, הוסיפו בצל ורוזמרין וטגנו אותם למשך כדקה או עד שהבצל יזהיב.
  4. הוסיפו אל המחבת סוכר, חומץ, חרדל, ¼ כפית מלח ואפרסקים. בשלו אותם למשך כ-12 דקות או עד שהאפרסקים יתרככו.
  5. החזירו את העוף למחבת, הגבירו את עוצמת האש וערבבו אותו עם הרוטב המוכן למשך כשלוש דקות.
  6. הורידו מהאש והגישו עם חיוך.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.