מה יכול להיות יותר מספק מתבשיל של עוף, ירקות ואורז בשילוב של טעמים מתקתקים, חריפים ומלוחים יחדיו?! רוטב הטריאקי הוא האח המתוק והסמיך יותר של רוטב הסויה ויש לו את היכולת לצפות מאכלים רבים במעטה מגרה במיוחד. כדי ליהנות מהרוטב המיוחד, תוכלו להכין את המתכון גם אם אין לכם רוטב טריאקי בבית, כי את הרוטב הזה תכינו בקלי קלות בעצמכם, ולא תאמינו להבדל בין הרוטב שאתם קונים לזה שיצא לכם. תוך פחות מ-30 דקות של הכנה ובישול יחדיו, תוכלו להתענג על תבשיל העוף הנפלא הזה. חבל על כל דקה שאתם לא ניגשים כבר להתחיל...
מקור תמונה:
tiphero
אופן הכנת הרוטב:
-
הניחו סיר קטן על להבה בינונית-נמוכה ומזגו לתוכו את כל רכיבי רוטב הטריאקי.
-
חממו את התערובת יחד במשך כ-5 דקות והקפידו לערבב את תכולת הסיר מדי פעם.
-
ברגע שהרוטב מסמיך, הסירו את הסיר מהגז והניחו אותו בצד.
אופן הכנת העוף והרכבת המנה:
-
הניחו מחבת גדולה על להבה בינונית-גבוהה, ומזגו לתוכה את שמן הזית והעוף בשכבה אחידה.
-
בשלו את העוף למשך 3 דקות או עד להשחמה. לאחריהן הפכו את חתיכות העוף ותנו להן להשחים גם מן מהצד השני.
-
הוסיפו למחבת את השום, הגזר ורוטב הטריאקי ובשלו אותם יחד למשך 5 דקות נוספות.
-
בסיר בינוני הניחו את פרחי הברוקולי על כלי אידוי עם מים בתחתיתו ואדו אותם עד לריכוך.
-
הוסיפו את הברוקולי למחבת עם חתיכות העוף ורוטב הטריאקי, פזרו את שבבי הצ'ילי וערבבו אותם עם שאר המרכיבים. הגישו על מצע של אורז לבן או אטריות אודון.