המטבח הגיאורגי הנפיק לנו מנות נפלאות רבות, כמו המתכון לפניכם ברוטב תמרינדי חמצמץ שאתם חייבים לנסות. לראש השנה או לכל ארוחה חגיגית, המנה הזו תהפוך את השולחן שלהם לצבעוני, טעים ותעלה חיוך על פני כל הסועדים.
מקור תמונה:
רחבי הרשת
אופן הכנת העוף:
-
הכניסו לסיר גדול את הבצל, הכוסברה, השום והתבלינים וערבבו היטב.
-
הוסיפו לסיר את התמרינדי המדולל, את המלח, תרכיז הרימונים המדולל במים/מיץ רימונים ואת רוטב העגבניות וערבבו שוב.
-
הכניסו לסיר את השוקיים והירכיים וערבבו כך שהרוטב יעטוף את כל חלקי העוף.
-
כסו את הסיר ובשלו על אש בינונית במשך 10 דקות, הנמיכו לחום נמוך ובשלו במשך שעה נוספת.
-
כעבור שעה הסירו את המכסה, טעמו והוסיפו תבלינים לפי טעמכם האישי, והמשיכו לבשל עוד כ-20 דקות.
-
העבירו את העוף לכלי הגשה וצקו מעליו את הרוטב. קשטו עם מעט כוסברה קצוצה וגרגירי רימון.