header

מתכון לשניצל כרוב צמחוני

אין אחד שלא אוהב שניצל עם ציפוי פירורי לחם פריך, ועל אף שכבודו של השניצל המקורי מונח במקומו, היום אנחנו רוצים להכיר לכם גרסה צמחונית שמצוותת עם רוטב פטריות סמיך אשר הופך את כל חוויית האכילה לחדשה ומענגת. הטוויסט האמיתי – השניצל בכלל עשוי מכרוב! 

זמן הכנה: 10 דקות
כמות יחידות: 8
רמת קושי: קל
מתכון לשניצל כרוב צמחוני
רכיבים לרוטב פטריות:
שמן צמחי - 6 כפות (מחולקות)
פטריות - 225 גרם (שמפיניון או פורטובלו)
מלח גס - 1 כפית (מחולקת)
בצל לבן - ½ (קצוץ)
קמח - ¼ כוס
יין לבן יבש - ¼ כוס
טימין - 1 גבעול
פלפל שחור - ½ כפית
רכיבים לשניצל כרוב:
מלח גס - ½2 כפיות
קמח - 1 כוס
ביצים גדולות - 5 (טרופות)
חרדל דיז׳ון - ½2 כפיות
פירורי פנקו - ½2 כוסות
פלפל שחור - 1 כפית
שמן צמחי - לטיגון עמוק
פטרוזיליה - ¼ כוס (קצוצה)
אופן הכנת רוטב פטריות:
  1. במחבת בגודל בינוני ועל אש בינונית-גבוהה, חממו 2 כפות שמן. הוסיפו פטריות ובשלו תוך כדי הקפצה מפעם לפעם למשך 12-15 דקות, עד שהפטריות מקבלות צבע שחום עמוק. תבלו עם ½ כפית מלח והעבירו לצלחת.
  2. באותה מחבת ועל אש בינונית-גבוהה, חממו את שאר 4 כפות השמן, הוסיפו בצל ו-½ כפית מלח ובשלו תוך כדי ערבוב למשך 4-5 דקות, עד שהבצל מתרכך.
  3. הוסיפו את הקמח תוך כדי ערבוב, ותיווצר לכם עיסה סמיכה שעליכם לבשל תוך כדי ערבוב למשך דקה אחת, עד שהיא מקבלת צבע זהוב חיוור מאוד ומתחילה לבעבע בתחתיתה.
  4. ערבבו פנימה יין עד שכל הרכיבים מתאחדים, ואז הוסיפו גם את ציר הירקות, הטימין, רוטב הווסטרשייר והפלפל השחור. הביאו לרתיחה, הפחיתו את עוצמת האש לבינונית-גבוהה ובשלו על סף רתיחה למשך 5-10 דקות, עד שהתערובת מצטמצמת ומתעבה.
אופן הכנת שניצל כרוב:
  1. קלפו את השכבה החיצונית של עלי הכרוב, חתכו את השורש שלו לחצי, ולאחר מכן חתכו כל חצי ל-2 חלקים שווים. מכל חלק חתכו 2 חתיכות בעובי קצת גדול מ-1 ס״מ, כך שבסופו של דבר יצאו לכם 8 פרוסות כרוב. ודאו שלכל פרוסת כרוב יש שורש שמחבר בין החלקים המופרדים שלה.
  2. אם תרצו לשמור על השניצל כרוב חמים לאחר הטיגון, חממו תנור ל-180 מעלות, הניחו נייר אפייה על תבנית אפייה, והניחו עוד נייר אפייה גם על מגש הרשת של התנור.
  3. כעת להכנה: שימו את הקמח בצלחת שטוחה ולאחר מכן טרפו את הביצים עם החרדל ושימו בצלחת שטוחה נוספת. בצלחת שטוחה שלישית ערבבו את פירורי הלחם, הפלפל השחור וחצי כפית מלח.
  4. תבלו כל פרוסת כרוב משני הצדדים עם 2 כפיות מלח ואז התחילו לעבוד על כל חתיכה בנפרד, אחת אחרי השנייה: טבלו את הכרוב בקמח, לאחר מכן בתערובת הביצים עד שכולו מכוסה, ולבסוף בתערובת פירורי הלחם – לחצו אותו חזק על התערובת כדי שהיא תידבק. כעת הניחו את השניצל על תבנית האפייה, וחזרו על כך עם שאר הכרוב.
  5. מזגו שמן למחבת עמוקה עד לגובה של כחצי ס״מ וחממו מעל אש בינונית-גבוהה עד שאפשר להתחיל בטיגון עמוק. תוכלו לבדוק על ידי הנחת פירור לחם קטן במחבת, אם הוא תוסס מיד זה סימן לכך שהשמן מוכן.
  6. טגנו את השניצלים במקבצים לפי גודל המחבת שלכם. טגנו צד אחד למשך 2-3 דקות, עד שהוא מקבל גוון חום זהוב, ולאחר מכן הפכו את השניצל בעדינות וטגנו למשך 1-2 דקות נוספות.
  7. אחרי הטיגון אפשר להעביר את השניצלים לנייר האפייה שעל הרשת, ועליו אפשר לתבל עם מלח ופלפל לפי הטעם. המשיכו לטגן אל הכרוב שנותר; דאגו למלא עוד שמן במחבת ולוודא שהוא בטמפרטורה הנכונה בין המקבצים. במידת הצורך, ניתן להכניס את הכרוב המוכן לתנור שחומם מראש, אך אין זו חובה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
תכנים קשורים: צמחוני , כרוב , שניצל , תחליף , לילדים
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.