בשביל מנת העוף הפשוטה והטעימה הזאת אתם צריכים בעצם רק 4 רכיבים, מה שהופך אותה לאחת מהמנות העיקריות הכי פשוטות להכנה שהכרנו, וגם תהליך הבישול עצמו אמנם קצת ארוך, אבל הוא קל מאוד לביצוע! בסופו תוכלו להגיש וליהנות ממנה של עוף מושחם עם בצל נימוח ואפילו קצת מתקתק, שיכולה לכבוש את מרכז השולחן בכל ארוחת ערב או צהריים. אם תמיד חיפשתם מתכון עוף פשוט וטעים שכל אחד יכול להכין, זה כנראה האחד שהכי יתאים לכם - בתיאבון!
אופן הכנת תבשיל עוף מושחם:
-
חממו את השמן במחבת עמוקה ורחבה או סיר רחב ונמוך.
-
הוסיפו את הבצל החתוך וטגנו למשך 5 דקות מבלי לערבב.
-
לאחר 5 דקות ערבבו את הבצל והשאירו אותו במחבת לטיגון של 5 דקות נוספות ללא ערבוב.
-
המשיכו לטגן את הבצל למשך כ-35 דקות תוך כדי ערבוב מפעם לפעם.
-
הוסיפו את העוף כשהעור פונה כלפי מטה, כסו בבצל, כסו את הכלי במכסה ובשלו למשך 20 דקות.
-
בתום זמן הבישול הראשון, היפכו את העוף והנמיכו את הלהבה. הוסיפו כף גדושה של אבקת מרק עוף וחצי כוס מים רותחים.
-
ערבבו, הוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם (לא חובה) והניחו את הבצל על העוף כפי שמוצג בסרטון.
-
כסו במכסה ובשלו למשך 20 דקות נוספות. לסיום הניחו לעוף להתקרר קלות והעבירו לכלי הגשה ללא נוזלי הבישול.