ברוב הבתים בישראל אוכלים מנות עוף עם טעמים שמגיעים מכל רחבי העולם, והיום אנחנו מזמינים אתכם לעשות קפיצה קטנה לתוניסיה בפעם הבאה שאתם נכנסים למטבח... בזכות ממרח האריסה הפיקנטי מנת העוף שלפניכם מקבלת טעם חזק ונהדר, שמשתלב נפלא עם עדשים ירוקות רכות ורוטב עגבניות פשוט וטוב. כל התענוג הזה נכנס לתוך מחבת גדולה אחת שממנה אתם ובני המשפחה שלכם תיהנו לזלול בכל ארוחת צהריים או ערב.
רכיבים למתכון לעוף ועדשים עם אריסה:
אופן הכנת המתכון לעוף ועדשים עם אריסה:
-
חממו את שמן הזית במחבת גדולה, הוסיפו את הבצל וטגנו על אש חלשה למשך 5-6 דקות עד שהוא רך וקצת שקוף. הוסיפו את השום והמשיכו לטגן למשך כדקה תוך כדי ערבוב.
-
הוסיפו למחבת את האריסה וחתיכות העוף, הגבירו את עוצמתה האש לגבוהה וטגנו עד שהעוף משחים מכל הצדדים תוך כדי שאתם מסובבים את החתיכות מפעם לפעם.
-
כעת הוסיפו את הגזר, העדשים, העגבניות והציר שלכם. נסו להגיע למצב שבו העוף מכוסה לחלוטין בנוזלים. ערבבו והחלישו את עוצמת האש לחלשה.
-
בשלו את העוף ללא מכסה למשך 30-35 דקות, עד שהעוף מבושל כרצוי והעדשים שאבו נוזלים והתרככו.
-
כבו את האש, ערבבו והמתינו שהתערובת תתקרר קצת. טעמו והוסיפו מלח ופלפל לפי הצורך, העבירו לכלי הגשה וקשטו בפטרוזיליה.