header

מתכון לעוף פיקנטי עם אריסה ועדשים

ברוב הבתים בישראל אוכלים מנות עוף עם טעמים שמגיעים מכל רחבי העולם, והיום אנחנו מזמינים אתכם לעשות קפיצה קטנה לתוניסיה בפעם הבאה שאתם נכנסים למטבח... בזכות ממרח האריסה הפיקנטי מנת העוף שלפניכם מקבלת טעם חזק ונהדר, שמשתלב נפלא עם עדשים ירוקות רכות ורוטב עגבניות פשוט וטוב. כל התענוג הזה נכנס לתוך מחבת גדולה אחת שממנה אתם ובני המשפחה שלכם תיהנו לזלול בכל ארוחת צהריים או ערב.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: בינוני
מתכון לעוף פיקנטי עם אריסה ועדשים מקור תמונה: bbcgoodfood.com
רכיבים למתכון לעוף ועדשים עם אריסה:
שמן זית - כף
בצל סגול - 1 (קצוץ)
שן שום - 1 (כתושה)
אריסה - 50 גרם
ירך עוף - 500 גרם (ללא עצמות ועור, קצוץ גס)
גזר - 1 (בינוני, מגורר)
עגבניות קצוצות - 800 גרם (ניתן להשתמש בשימורי עגבניות מרוסקות)
ציר עוף או ירקות - 1.2 ליטר (ניתן להכין באמצעות אבקת מרק עוף או ירקות)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
פטרוזיליה - לפי הטעם (לקישוט, לא חובה)
אופן הכנת המתכון לעוף ועדשים עם אריסה:
  1. חממו את שמן הזית במחבת גדולה, הוסיפו את הבצל וטגנו על אש חלשה למשך 5-6 דקות עד שהוא רך וקצת שקוף. הוסיפו את השום והמשיכו לטגן למשך כדקה תוך כדי ערבוב.
  2. הוסיפו למחבת את האריסה וחתיכות העוף, הגבירו את עוצמתה האש לגבוהה וטגנו עד שהעוף משחים מכל הצדדים תוך כדי שאתם מסובבים את החתיכות מפעם לפעם.
  3. כעת הוסיפו את הגזר, העדשים, העגבניות והציר שלכם. נסו להגיע למצב שבו העוף מכוסה לחלוטין בנוזלים. ערבבו והחלישו את עוצמת האש לחלשה.
  4. בשלו את העוף ללא מכסה למשך 30-35 דקות, עד שהעוף מבושל כרצוי והעדשים שאבו נוזלים והתרככו.
  5. כבו את האש, ערבבו והמתינו שהתערובת תתקרר קצת. טעמו והוסיפו מלח ופלפל לפי הצורך, העבירו לכלי הגשה וקשטו בפטרוזיליה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.