במזרח אוהבים לאכול מזון שלא צריך לחתוך עם סכין ושניתן לתפוס בעזרת שתי מקלות (צ'ופסטיקס), לכן לא מפתיע שלקוריאנים יש גרסה משלהם לנגיסי עוף, ולמען האמת, היא אחת הטובות שנתקלנו בהן. בסופו של התהליך תקבלו נגיסי עוף פריכים שמצופים ברוטב סמיך, מתוק וחריף מעט – לא מספיק כדי לשרוף לכם את הלשון, אך כן כזה שיהפוך כל ביס לחגיגה בפה.
רכיבים למתכון לנגיסי עוף קוריאניים:
רכיבים למתכון לזיגוג צ'ילי:
אופן הכנת הציפוי:
-
ערבבו יחדיו את כל המרכיבים היטב.
-
שמרו 2 כפות של התערובת בצד ואת השאר העבירו לשקית אטומה והניחו גם בצד.
אופן הכנת המתכון לנגיסי עוף קוריאניים:
-
הניחו את חתיכות העוף בקערה גדולה והוסיפו את 2 כפות הציפוי שהשארתם בצד.
-
הוסיפו גם את מחית הג'ינג'ר, המלח, הפלפל, יין האורז, חלבון הביצה וכף מהשמן, וערבבו עם הידיים עד שהעוף מצופה היטב.
-
חממו שמן במחבת עמוקה, הכניסו את כל העוף לשקית האטומה שבה נמצא שאר הציפוי, נערו היטב ולאחר מכן הוציאו את העוף ונערו ממנו שאריות של קמח.
-
טגנו את העוף בשמן עמוק במקבצים קטנים למשך 2-3 דקות, עד שהחתיכות מקבלות גוון זהוב קל. דאגו לערבב את חתיכות העוף במחבת כדי שלא יידבקו אחת לשנייה.
-
הוציאו את העוף מהמחבת ותנו לשמן עודף לנזול ממנו.
-
אחרי שסיימתם עם הטיגון הראשוני, טגנו את העוף בשנית עד שהוא מקבל גוון חום-זהוב, למשך כ-2 דקות.
-
הניחו את חתיכות העוף על רשת מתכת כדי שלא יתרככו.
אופן הכנת המתכון לזיגוג צ'ילי:
-
שלבו יחדיו את המרכיבים במחבת והביאו את הכל לרתיחה על אש בינונית-גבוהה, עד שהרוטב שנוצר מתעבה לזיגוג – ערבבו לכל אורך התהליך.
-
הוסיפו למחבת את העוף והקפיצו אותו היטב כדי שיכוסה בזיגוג, כבו את האש והסירו מהמחבת לאחר קבלת ציפוי אחיד.
-
קשטו ממעל עם בוטנים קצוצים והגישו חם.